home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan GT-R50 by Italdesign

Nissan će s isporukom brojčano ograničenog modela GT-R50 kojim obeležava 50 godina od nastanka svog harizmatičnog sportskog automobila krenuti naredne godine.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja konceptnog prototipa Nissan je sada objavio fotografije produkcijske verzije jubilarnog modela GT-R50.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Za brojčano ograničeni automobil (iza čijeg dizajna stoji studio Italdesign) kojim u japanskoj automobilskoj kompaniji obeležavaju 50 godina od nastanka prvog modela (Skyline) s oznakom GT-R u dobro upućenim izvorima tvrde da istovremeno predstavlja i uvertiru za GT-R nove generacije.

Nissan GT-R50 by Italdesign

Jubilarni Nissan GT-R50 publika će premijerno moći da vidi u martu na Sajmu automobila u Ženevi. Coupe je zasnovan na modelu GT-R Nismo i pokreće ga 3,8 litarski V6 motor koji u ovom izdanju uz asistenciju dva turbopunjača razvija 710 konjskih snaga i 780 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obe osovine distribuira posredstvom 6-stepenog automatskog menjača s dva kvačila.

Nissan GT-R50 by Italdesign

50 srećnih kupaca će za svoj GT-R50 morati da izdvoji 1,2 miliona dolara, a Nissan će im ponuditi i mogućnost personalizacije automobila. Isporuke počinju sredinom naredne godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Nissančitanja : 810Komentari