home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru Levorg Prototype STI Sport

Subaru je pre nekoliko meseci već najavio potpuno novu generaciju modela Levorg (LEgacy, reVOlution, touRinG), u kojoj će se naći i STI Sport verzija.

Podsećanja radi, u oktobru smo videli Levorg Prototype, pretprodukcijski primerak novog Levorga za 2020. godinu, dok je sada na 2020 Tokyo Auto Salonu promovisan i Subaru Levorg Prototype STI Sport.

Subaru Levorg Prototype STI Sport

Levorg Prototype STI Sport je dakle još uvek pretprodukcijski automobil a kako se očekuje, pored upadljivijeg aero body paketa, novih alu točkova i STI oznaka, imaće i 2,0 litarski turbo benzinski motor sa oko 300KS.

Subaru Levorg Prototype STI Sport

Takođe, ističu se i elektronski kontrolisani amortizeri i "Drive Mode Select" sistem koji vizaču omogućava izbor između više modova vožnje.

Subaru Levorg Prototype STI Sport

Novi Levorg će inače koristiti modularnu Subaru Global Platformu, a tu su i Subaru "Dynamic x Solid" dizajnerski rečnik, pogon na sva četiri točka i brojni bezbednosni sistemi (uz EyeSight sistem koji koristi četiri radara i kamere kako bi omogućio pogled na vozilo od 360 stepeni).

Novi Levorg će na japanskom tržištu startovati u drugoj polovini ove godine, dok se STI Sport varijanta može očekivati početkom 2021.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 400Komentari