home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Elektro Frosch

U Berlinu radi kompanija Elektro Frosch ("električna žaba") koja pravi mala električna vozila za kampiranje postavljena na skutere s tri točka. Do sada su već predstavili mali pickup kamionet, minijaturni “bubble car” automobil, električni skuter, a najnoviji dodatak njihovoj ponudi je kamper za dve osobe, napravljen na istom principu.

Na podvozju električnog tricikla je smeštena kabina za dve osobe, dok je u prtljažnom prostoru smešteno sve što je potrebno za kampovanje u prirodi. Tu su smešteni šator s dušecima za spavanje, manja prenosna kuhinja, sto i dve stolice, pa čak i nadstrešnica za “terasu”, prenosi Autonet.hr.

Kao što smo već pomenuli, pogon je električni, a s jednim punjenjem ovaj mini-kamper može da prevali oko 60 kilometara. Dužina celog kampera je tek 274 cm, masa mu je 240 kilograma, baterija ima kapacitet od 4,2 kWh, motor ima 3,4 konjske snage, a najveća brzina je tek 40 km/h. S njime, dakle, verovatno nećete stići na more, ali bi mogao da bude idealan za kraći vikend izlet negde van grada.

Elektro Frosch

Osim praktičnosti ovih vozila možda i najbolja njihova karakteristika je cena. Kamperi dolaze u dve veličine, “big” i “pro”. Cena manjeg je 3.990, a većeg 4.990 evra. Ako znamo da Elektro Frosch svoj pickup prodaje za 2.490 evra, automobil za 2.990 ili više, a električni skuter na dva točka za samo 1.349 evra, vidimo da je reč o celoj seriji vrlo pristupačnih električnih mini-vozila za razne namene koja nisu prilagođena širokoj publici – ali među entuzijastima će svoje kupce sigurno naći.

Izvor: Autonet.hr

Foto: Elektro Froschčitanja : 221Komentari