home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volkswagen Tayron X

13 Feb 2020 - 06:30 Noviteti Link
Volkswagen Tayron X

Volkswagen je SUV model Tayron kineskim kupcima ponudio krajem 2018. godine a uskoro stiže i njegova Coupe verzija koja će nositi naziv Tayron X.

To povrđuju i ove slike koje su objavili kineski sajtovi, dok je zvanična promocija po ranijim najavama trebalo da se održi na aprilskom sajmu automobila u Pekingu. Ipak, taj sajam će zbog Korona virusa najverovatnije biti otkazan pa će Tayron X premijeru imati na nekom drugom događaju.

Volkswagen Tayron X

I Tayron X je napravljen na MQB platformi, a što se dimenzija tiče ovaj model je dugačak 4586 mm, visok 1635 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2731 mm.

Volkswagen Tayron X

Osim drugačijom linijom krova, Tayron X se od obične verzije razlikuje i po drugačijim zadnjim svetlima i braniku. Za unutrašnjost su između ostalog predviđeni digitalna intsrument tabla i infotainment sistem.

Volkswagen Tayron X

U ponudi motora će biti 2,0 litarski turbo benzinac u verzijama sa 180KS i 220KS (ovaj potonji u paru i sa sedmostepenim DSG menjačem), mada neki izvori pominju da će se kasnije u paleti naći i 1,4 litarski turbo benzinac sa 150KS.

Sem sa prednjim pogonom Tayron X će u nekim verzijama biti dostupan i sa pogonom na sva četiri točka.

Kao i za regularni Tayron, i za proizvodnju Tayrona X u Kini će se brinuti tamošnji FAW-Volkswagen (ranije informacije kažu da je planirana proizvodnja od oko 65.000 primeraka godišnje).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 272Komentari