home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Tiguan

Aktuelna, druga generacija Volkswagenovog Tiguana je u prodaji već duže od tri godine (prošle godine je sa 910.926 proizvedenih primeraka bio i najprodavaniji model čitave VW Grupe), a imajući u vidu sve jaču konkurenciju restilizacija na sredini njegovog životnog ciklusa stiže u pravo vreme.

Volkswagen Tiguan

Kao što je to već moglo da se vidi i na ranije obajvljenim špijunskim slikama, obnovljeni Tiguan je pre svega dobio modifikovani prednji deo, sa standardnim LED svetlima i novom maskom, uz izmenjeni branik.

Volkswagen Tiguan

Tu su i manje izmene na zadnjem delu (svetla sa novom grafikom, natpis Tiguan ispod VW loga i doterani branik), kao i modernizacija unutrašnjosti (novi multifunkcionalni volan, kvalitetniji materijali, digitalni instrumenti, infotainment sistem MIB3, sistem ambijentalnog osvetljenja sa 15 boja, Fender Premium Audio Sistem od 480 vati).

Volkswagen Tiguan

Deo preme između ostalog čine i adaptivni tempomat i "Travel Assist" sistem za poluautonomnu vožnju.

Volkswagen Tiguan

Amerikancima će se obnovljeni Tiguan nuditi sa četvorocilindričnim TSI turbo benzincem sa 187KS i 300 Nm obrtnog momenta, uz 8-stepeni automatski menjač i Start/Stop sistem.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

U Evropi će se nuditi i nova sportska verzija Tiguan R koja ima turbo benzinac sa 235 kW/320KS, a tu je i plug-in hybrid varijanta sa 180 kW/245KS.

Volkswagen Tiguan R

Volkswagen Tiguan R

Volkswagen Tiguan R

Tiguan R ima i DSG menjač, pogon na sva četiri točka, veće alu točkove, aero body kit (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), modifikovano oslanjanje, sportski izduvni sistem, jači kočioni sistem, kao i sportska sedišta i volan.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Volkswagen Tiguan PHEV

Volkswagen Tiguan PHEV
čitanja : 3526Komentari