home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Santa Fe

Prodaja novog izdanja Hyundaijevog modela Santa Fe počinje u septembru, a kupci u Evropi sada mogu da računaju i na hibridnu pogonsku grupu kojoj će se naredne godine priključiti i hibridna plug-in verzija.

Hyundai Santa Fe

Hyundai je novi Santa Fe premijerno otkrio pre otprilike mesec dana, ali u južnokorejskoj automobilskoj kompaniji tada nisu objavili kakve pogonske kombinacije će ponuditi uz jedan od svojih najprodavanijih modela.

Hyundai Santa Fe

I dok Amerikanci još uvek ne znaju kakve pogonske opcije će im biti na raspolaganju, kupci u Evropi od septembra mogu da računaju na hibridnu kombinaciju "Smartstream" koju čini 1,6 litarski četvorocilindarski turbobenzinac potpomognut elektromotorom. Kombinovana snaga iznosi 232 KS, a hibridni Santa Fe će se nuditi s pogonom preko prednje, ali i preko obe osovine.

Hyundai Santa Fe

Za ljubitelje dizelskih pogonskih opcija Hyundai je pripremio Santa Fe koji pokreće temeljito unapređeni 2,2 litarski četvorocilindarski aluminijumski turbodizelski motor koji razvija 204 KS i 440 Nm najvećeg obrtnog momenta, a kombinovan je s novorazvijenim 8-stepenim automatskim menjačem sa dva kvačila.

Hyundai Santa Fe

Naredne godine u ponudi će biti i plug-in hibridna pogonska kombinacija. Ranije pomenutom 1,6 litarskom turbobenzinskom motoru će asistirati snažniji elektromotor (90 KS). Najveća kombinovana snaga iznosi 268 KS, za prenos snage na obe osovine je zadužen 6-stepeni automatski menjač, a kapacitet baterija iznosi 13,8 kWh.

Cene novog Santa Fea biće poznate uoči početka prodaje.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Hyundaičitanja : 372Komentari