home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Solo

Kanadski proizvođač električnih vozila ElectraMecannica Vehicles Corp. objavio je zvanični početak proizvodnje električnog trotočkaša Solo u pogonima svog kineskog partnera Zongshen Industrial Group.

Kako piše Radiosarajevo.ba, razvoj automobila je trajao pet godina tokom kojih je Solo podvrgnut stalnom usavršavanju. Predserijski primerci su napravljeni ručno u pogonu firme ElectraMecannica u Vankuveru i zatim isporučeni probranim mušterijama.

Solo

Koncept vozila je neobičan i prilično upitne isplativosti: Solo je dugačak 3,1 metar, ima samo jedno sedište (!), kotrlja se na dve prednje (135/70 R15) i jednoj zadnjoj gumi (215/40 R16).

Solo

Za pogon koristi električni motor snage 40 kW koji obezbeđuje maksimalnu brzinu 130 km/h. Proizvođač je saopštio da Solo je težak 775 kg jer poseduje ultralaganu "Aerospace" šasiju. Baterija kapaciteta 17,3 kWh je dovoljna za voznu autonomiju od oko 160 kilometara. Serijska oprema uključuje, između ostalog, servo upravljač, klima uređaj, Bluetooth sistem za zabavu…

Solo

ElectraMeccanica saopštava da će na početku proizvodnje usko sarađivati sa svojim ugovornim partnerom za proizvodnju i strateškim investitorom, Zongshen Industrial Group, u kineskom Chongqingu. Kanađani su izjavili da očekuju da će isporuka Sola kupcima početi krajem novembra ili početkom decembra. Fabrika ima kapacitet da proizvede 20.000 vozila godišnje.

Solo

Solo će u SAD-u koštati 18.500 američkih dolara. Bivši izvršni direktor kompanije Jerry Kroll govorio je o proizvodnji Sola u Kaliforniji, ali nije bio u mogućnosti da obezbedi državne podsticaje.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: ElectraMecannicačitanja : 911Komentari