home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M4 Competition Coupe

Samo nekoliko nedelja nakon svetske premijere, BMW M uveo je u svoju ponudu posebnu ediciju modela svog novog vozila BMW M4 Competition Coupé (kombinovana potrošnja goriva: 10,2 l/100 km; kombinovane emisije CO2: 234 g/km) napravljenu u saradnji sa njujorškim „lifestyle“ brendom Kith.

BMW M4 Competition x KITH sa jedinstvenim detaljima dizajna u eksterijeru i enterijeru biće ograničen na 150 primeraka.

BMW M4 Competition Coupe

BMW M je preuzeo vibracije mladalačke i uticajne modne scene i svoje partnerstvo sa savremenim umetnikom iskoristio za ulazak na tržište koje je u razvoju. Istovremeno, Kith će nuditi zbirku od 96 komada ekskluzivno dizajnirane odeće i galanterije u svim svojim prodavnicama i preko interneta. Za osnivača Kith-a i poklonika brenda BMW Ronija Fiega, saradnja predstavlja i jedno lično emotivno putovanje.

BMW M4 Competition Coupe

„Ne skidajući pogled sa aktuelnog razvoja „street“ stila, svojim idejama i etiketom „Kith“ pristupili smo evoluciji BMW brenda“, objašnjava Jens Timer, viši potpredsednik za pitanja kupaca i brend BMW. „Roni Fieg je jedan od istaknutih umova i uticajnih lidera u svetu mode, životnog stila i luksuza. Naša saradnja sa Ronijem i njegovim brendom imaće pozitivan uticaj na BMW tokom koji je u procesu istraživanja nove grupe svojih klijenata.“

BMW M4 Competition Coupe

„Nije prvi put da je BMW M počeo prodaju ograničenu ediciju jednog od automobila u okviru ekskluzivne saradnje“, dodaje Markus Flaš, generalni direktor BMW M GmbH. „Povezivanje sa Ronijem Fiegom i Kithom velika je prilika za BMW M da premosti jaz između originalnog modela BMW M3 i našeg novog BMW M4 Competition Coupé šeste generacije ovog čuvenog modela. To nam ujedno dopušta da našom porukom dopremo do nove uzbudljive ciljne grupe. Scena „street style“ odeće se preobražava iz kulturološkog fenomena u globalni životni stav, i donosi nov i veoma poseban osećaj ekskluzivnosti u mnogo različitih oblasti.“

„Sve na čemu radimo u Kith-u mora da potiče sa autentičnog mesta“, kaže osnivač Kith-a Roni Fieg. „Neke od mojih omiljenih uspomena iz detinjstva povezane su sa posetama mom dedi i vožnji njegovim BMW automobilima tokom osamdesetih. Sećam se da je imao E21 odnosno BMW 320i, a da se naročito ponosio svojim modelom E30 - M3. Ti trenuci su zaista oblikovali moju strast prema BMW automobilima, tako da je rad na ovom projektu sa BMW-om doveo do emotivnog zaokruživanja.“

Fieg je nedavno pribavio za sebe primerak legendarnog modela BMW E30 - M3. A BMW M je upravo pomno pripreman M3 prve generacije postavio kao zvaničnu prezentaciju međusobne saradnje u prodavnici Kith u Bruklinu, dana 23. oktobra. Uz njega je predstavljan i jedinstveni novi predstavnik najnovije verzije šeste generacije M4 Competition modela visokih performansi. Poput Fiegovog vozila, Dizajnerska studija modela BMW M4 koju je izradio KITH obojena je u nijansu Cinnabar Red koja je prvoibitno korišćena za E30 M3. Ova boja karoserije više nije dostupna u redovnoj BMW ponudi, ali je ovde odabrana posebno za Dizajnersku studiju modela BMW M4 koju je KITH izradio kako bi naglasila vezu između dva automobila. Amblem M4 Competition na poklopcu prtljažnika modela zamenjen je crnim logom Kith sa BMW M prugama u istom stilu. Ovaj logo se ujedno pojavljuje u osvetljenoj formi ispod oslonaca za glavu u M Carbon trkačkim sedištima, a natpis Kith utisnut je u crnu kožu na osloncima za glavu i centralnoj konzoli.

Koža sa utisnutim natpisom, odabrana za ovaj konkretan model, korišćena je i za presvlake sedišta u Fiegovom modelu BMW E30 M3. Ovde logo Kith sa BMW M prugama ima srebrna slova, dok specijalna verzija BMW logotipa krasi haubu, poklopac prtljažnika i volan, s tim da umesto „BMW“ stoji „Kith“.

Spajanje logotipa je oznaka brojnih partnerstava koja je Kith ostvario sa drugim globalno poznatim kompanijama. Ali ovo je prvi put da je BMW izmenio svoju značku zbog saradnje s nekim partnerom. Fuzija logotipa stvorena za 150 primeraka modela BMW M4 Competition x KITH dodaje još jedan krug oko BMW rondele u BMW M bojama - svetloplavoj, tamnoplavoj i crvenoj. Pored toga, tu su detalji u svetlim slovima koji su fokusirani na Kith i na saradnju. Zadnji kraj modela BMW M4 Competition x KITH takođe ima crni Kith logo sa BMW M prugama. Modeli specijalne edicije dostupni su isključivo sa mat završnim bojama Frozen Black, Frozen Dark Silver i Frozen Brilliant White u čast najpopularnijim bojama modela BMW E30 M3 iz njegovog vremena.

Jedna od glavnih karakteristika modela specijalne edicije jeste Kith dizajn krova od karbonskih vlakana. Za taj opcionalni dodatak, sivi natpis Kith sa BMW M prugama utkan je u površinu krova. M Compound kočnice sa crvenim čeljustima i logom M deo su standardne opreme. One se jasno vide kroz dvostruke krake M kovanih točkova 826M dvobojnih/Jet Black, u visokom sjaju (prednji: 19 inča, zadnji: 20 inča).

Unutar modela BMW M4 Competition x KITH trobojna M Carbon trkačka sedišta imaju na sebi BMW M boje, svetloplavu i crvenu koja daje upadljive akcente lajsni od pune Merino kože u crnoj boji. Kao u modelu BMW E30 M3 Ronija Flega, natpis Kith je utisnut u crnu kožu oslonaca za glavu na prednjim i zadnjim sedištima i na centralnom rukonaslonu modela BMW M4 Competition x KITH. Centralna konzola sadrži i ekskluzivni amblem sa Kith logom i BMW M prugama. Osvetljeni amblem M ispod prednjih oslonaca za glavu takođe ima natpis Kith.

Model scpecijalne edicije ima isti tehnički profil kao i BMW M4 Competition Coupé. Novi šestocilindarski redni motor izrađen je po kalupu motora BMW M GmbH sa visokim brojem obrtaja i koristi najnoviju verziju M TwinPower Turbo tehnologije za proizvodnju 375 kW (510 ks), dok obrtni moment doseže 650 Nm. Osmobrzinski menjač M Steptronic sa sistemom Drivelogic deo je standardne opreme. Sprint od 0 – 100 km/h traje samo 3,9 sekundi, dok se 200 km/h dostiže za 12,5 sekundi. Uz klasičan pogon na zadnjim točkovima, BMW M4 Competition x KITH može – poput modela BMW M4 Competition Coupé – da bude specificiran kao opcija sa pogonom na sva četiri točka M xDrive.

Pored standardne opreme modela BMW M4 Competition Coupé i njemu namenjenih elemenata iz saradnje sa Kithom, model specijalne edicije može se naručiti i sa izborom drugih dodataka. Poput M Compound kočnica, M kovanih točkova i M Carbon trkačkih sedišta, M Carbon paket eksterijera. BMW Laserlight i BMW Individual svetla Shadowline standardna su oprema. Pored toga, kabina sadrži unutrašnje ukrasne lajsne od karbonskog vlakna i kontrole sa galvanizovane aplikacije. Isporuke ograničene edicije BMW M4 Competition x KITH započeće na leto 2021.

PR saopštenječitanja : 801Komentari