home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MINI sa 5 vrata

Britanski proizvođač u vlasništvu BMW-a nedavno je restilizovao hečbek i kabrio familiju, a sada smo u prilici da detaljnije pogledamo verziju sa 5 vrata.

Stilske promene su najuočljivije na prednjem delu vozila, gde su redizajnirani maska hladnjaka i branik. Osim toga, automobil je dobio nove LED farove, a blago je restilizovan i zadnji branik. Stop svetla dizajnirana u stilu britanske "Union Jack" zastave standardna su na svim primercima modela sa 5 vrata.

MINI sa 5 vrata

MINI je proširio i izbor boja spoljašnjosti sa tri nove nijanse nazvane "Island Blue" metalik, "Rooftop Grey" metalik i "Zesty Yellow". Kupci će takođe moći da biraju između nekoliko novih verzija alu felni.

MINI sa 5 vrata

U unutrašnjosti automobila dizajneri su intervenisali na ventilacionim otvorima, ručici menjača, a tu je i novi kožom obloženi volan sa opcionom funkcijom grejanja.

MINI sa 5 vrata

U MINI-ju navode i da je paleta motora za 2021. preuzeta od aktuelnih verzija, tako da ispod haube nije bilo promena.

MINI sa 5 vrata

Da podsetimo, MINI hečbek sa 5 vrata lansiran je 2014. godine, a osmišljen je tako da pruži veći komfor putnicima koji sede pozadi, kako pri ulasku u automobil, tako i tokom same vožnje. Duži je od hečbeka sa 3 vrata za 160 mm, dok je međuosovinsko rastojanje veće za 72 mm.

Restilizovani model u evropske prodajne salone stiže u martu, a nedugo nakon toga očekuje se i u našoj zemlji.

Izvor: B92.net

Foto: MINIčitanja : 339Komentari