home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Alcazar

Hyundai Motor India Ltd. je i zvanično predstavio novi SUV model za indijsko tržište.

U pitanju je Hyundai Alcazar koji se u saopštenju opisuje kao premium SUV u verzijama sa šest ili sedam sedišta.

Hyundai Alcazar

Kako se navodi, Alcazar je razvijen da pokaže pouzdanost, dok crpi inspiraciju iz kraljevske loze dvoraca i palata, koja označava veličinu, prostranost i čvrstoću. Alcazar će udovoljiti ambicijama sofisticiranih, inovativnih i tehnološki pametnih kupaca. Svojim svetskim debijem u Indiji, Alcazar će redefinisati vozačka iskustva kombinacijom svestranosti i futurističkih karakteristika.

Dalje se kaže da će ovo vozilo ponuditi kupcima prvorazrednu mobilnost, bilo za poslovna putovanja ili porodice koja putuju zajedno kako bi zadovoljilr njihovu želju za putovanjem.

Sem toga, Alcazar je napravljen na globalnom dizajnerskom identitetu sportske senzualnosti, sinhronizuje vitalne elemente dizajna proporcije, arhitekture, stila i tehnologije, formirajući moderan i vrhunski SUV. Sa svojim nepogrešivim dizajnom, Alcazar prikazuje samopouzdan i smeo stav, dok njegova harizmatična privlačnost i robusna elegancija karakterišu jedinstvenu dizajnersku temu koja je izvanredna među običnim.

Hyundai Alcazar

Alcazar se inače bazira na Hyundai Creti koji se pravi u Indiji, a od njega ima 150 mm duže međuosivinsko rastojanje (2760 mm), duži su zadnji prepusti, a drugačija je i prednja maska.

U gami motora će se naći 2,0 litarski benzinac sa 157KS i 192 Nm, kao i 1,5 litarski dizelaš sa 113KS i 250 Nm obrtnog momenta. Takođe, kod obe verzije biće moguć izbor između 6-stepenog manuelnog menjača i 6-stepenog automatika.

Za unutrašnjost su predviđeni 10.25-inčni ekran multimedia sistema, bežično punjenje, automatska klima, digitalni instrumenti, kamera sistem od 360 stepeni, a tu je i panoramski krov.

Prodaja Alcazara u Indiji će početi sledećeg meseca, a nijme će Hyundai konkurisati modelima kao što su MG Hector Plus, Tata Safari i Mahindra XUV500.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 295Komentari