home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Civic Sedan

U Hondi su pripremili novu generaciju Civica koji će se uskoro pojaviti (kao MY2022). Treba podsetiti da su kao najavu Japanci još u novembru 2020. u Americi prikazali Civic Sedan Prototype, dok ova današnja slika pokazuje serijski model.

U pitanju je već 11. generacija Civica, za koju u Hondi najavljuju da će podići lestvicu u pogledu stila, performansi, bezbednosti i naprednih tehnologija na tržištu kompaktnih vozila.

Što se izgleda tiče, u Hondi su se odlučili za ublažavanje dosadašnjeg dizajnerskog pravca, dok su za unutrašnjost po ranijim najavama predviđeni digitalni instrumenti i 9.0-inčni ekran osetljiv na dodir.

Takođe, pominju se i viši nivo bezbednosti (uz Honda Sensing aktivne tehnologije), kao i unapređena verzija Hondine Advanced Compatibility Engineering šasije (ACE).

Novi Civic Sedan je po ranijim najavama dugačak 4674 mm, širok 1802 mm, visok 1415 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2735 mm.

Budući da je pred nama sajam automobila u Šangaju, tamo će premijeru imati kineska verzija Civica Sedan, koji pod haubom ima 1.5T benzinac sa 134 kW/182KS (uz najavu da prosečna potrošnja goriva iznosi 5,9 l/100km).

Sem sedana i hatchbacka, opet će se nuditi i sportski Civic Type R (očekuje se tokom 2022. godine). Treba podsetiti da je Honda još ranije potvrdila da u gami više neće biti Civica Coupe kao ni Civica sa pogonom na sva četiri točka.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 775Komentari