home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

2022 Mazda CX-5

14 Sep 2021 - 19:45 Noviteti Link
Mazda CX-5

Mazda je na severnoameričkom tržištu zvanično prikazala obnovljenu verziju SUV modela CX-5, sa promenama dizajna koje se na prvi pogled ne mogu lako primetiti.

Mazda CX-5

Ipak, prednja i zadnja svetla sada sadrže par pravougaonih LED svetala kako bi ovo popularno vozilo dobilo oštriji izgled. Dizajneri japanske marke su takođe izmenili prednju masku sa teksturom u 3D efektu.

Mazda CX-5

Sem toga, CX-5 Grand Touring Reserve je za modelsku godinu 2022 zamenjen novom verzijom 2.5 Turbo. Mazda ističe da se verzije opremljene turbo punjačem mogu pohvaliti dodatnim izmenama stila koje ih odvajaju od CX-5 varijanti sa atmosferskim motorima. Spolja su to sjajni crni akcenti, a unutra crveni akcenti i šavovi. Uz sve to, tu je i mogućnost bežičnog Qi punjenja telefona na centralnoj konzoli. Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

CX-5 2.5 Turbo Signature donosi elegantniji dizajn sa lukovima točkova u boji karoserije i 19-inčnim aluminijumskim točkovima sa finišom u svetlo srebrnoj boji. U kabini su otmeniji materijali, uključujući pravo drvo i Nappa kožu, kako bi CX-5 postao gotovo luksuzni SUV. Tu je i novi prekidač za izbor vožnje nazvan Mi-Drive, zajedno sa redizajniranim sedištima za koje se kaže da pružaju veću udobnost.

Ima više promena nego što se čini na prvi pogled jer 2022 CX-5 odlikuju i brži šestostepeni automatski menjač, drugačije oslanjanje, kao i smanjena buka i vibracije. Još jedno važno ažuriranje je to što je pogon na sva četiri točka standardan u celoj gami CX-5 u Severnoj Americi.

Takođe, tu je i nova boja nazvana Zircon Sand metalik.

Mazda CX-5

Doterana Mazda CX-5 će od sledećeg meseca moći da se naruči i u Evropi (isporuke startuju početkom sledeće godine), i to sa benzincima sa 165KS i 194KS, kao i sa dizalešima od 150KS i 184KS. U Evropi će se nuditi i prednji i pogon na sva četiri točka, kao 6-stepeni manuelni i 6-stepeni automatski menjač.

Mazda CX-5

Mazda CX-5

Mazda je inače već potvrdila da će sledeća generacija CX-5 biti potpuno drugačije vozilo prelaskom na novu platformu sa pogonom na zadnje točkove i šestocilindričnim motorom. Za sada međutim nije poznato kada će taj novi model biti predstavljen.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 2575Komentari