home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Obnovljeni Ford Focus

14 Okt 2021 - 16:15 Noviteti Link
Ford Focus

Evropska filijala Forda je pre mesec dana predstavila osveženu Fiestu, a sličnom tretmanu je sada podvrgnut i njihov popularni predstavnik iz C segmenta.

Ford Focus

Redizajnirani Ford Focus je spolja prepoznatljiv po drugačijim kućištima prednjih LED svetala u koja su sada integrisana i svetla za maglu, a Ford uz doplatu nudi i napredna automatska adaptivna svetla koja u svakom trenutku osiguravaju optimalno osvetljeni put bez ometanja vozača iz suprotnog pravca. Pogled sa zadnje strane otkriva zatamnjena kućišta svetala i nešto drugačiju grafiku.

Ford Focus

Najsnažniji Focus ST koji pokreće 2,3 litarski četvorocilindarski turbobenzinac (280KS) obogaćen je redizajniranim sedištima, novim aluminijumskim felnama i zanimljivom nijansom zelene boje (Mean Green) koja se već nudi uz Pumu ST i Fiestu ST, a Focus će se i dalje nuditi i u praktičnijoj karavanskoj karoserijskoj verziji (uključujući Active izdanje).

Ford Focus ST

Ford Focus ST

Ford Focus ST

Bez obzira na paket opreme, glavna novost u unutrašnjosti je Fordov najnoviji multimedijalni sistem SYNC4 kojim se upravlja preko povećanog 13,2-inčnog displeja, a u kojem su sada i kontrole za klimatizaciju što se, verovatno, neće svideti svima.

Ford Focus

Ponuda slabijih benzinskih motora je bazirana na poznatom 1,0 litarskom trocilindarskom turbobenzincu (EcoBoost) koji se nudi sa 125 i 155KS. Prenos snage na prednju osovinu se obavlja posredstvom ručnog 6-stepenog ili automatskog 7-stepenog menjača sa dva kvačila, a smanjenju potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova pomaže 48-voltni blagi hibridni sistem. Bez elektrifikacije, pomenuti motor raspolaže sa 100 i 125KS.

Ford Focus Active

Ford Focus Active

S cilindrom više u ponudi ostaje i 1,5 litarski turbodizelski motor (EcoBlue) koji u slabijoj verziji raspolaže sa 95, a u snažnijoj sa 120KS. Pored standardnog ručnog 6-stepenog menjača snažniji "dizelaš“ može da se naruči i u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem sa dva kvačila. S obzirom da ga u Kelnu ne pominju, čini da se dvolitarski četvorocilindarski turbodizelski motor sa 190 KS više neće biti u ponudi za Focus ST.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto i video: Ford



čitanja : 1682



Komentari