home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Pininfarina Battista

Bivši vozač Formule 1 Nick Heidfeld je sada probni vozač u italijanskoj kompaniji Pininfarina u kojoj privode kraju testiranja elektropokretanog ultrasportskog modela Battista.

Nakon najnovijih testiranja električnog ultrasportskog modela Battista, Nemac Nick Heidfeld nije krio svoje oduševljenje zbog performansi Pininfarininog dvoseda koji bi do prvih kupaca trebalo da stigne u prvoj polovini naredne godine.

Pininfarina Battista

Najsnažniji automobil iz Italije je do sada na simulatorima već "prešao“ hiljade kilometara, a oduševljeni Heidfeld je nakon poslednjeg kruga "žive svirke“, u kojem je predprodukcijsku Battistu vozio na javnim putevima i na stazi, rekao da "ubrzava bolje i od Formule 1“.

Već se zna da Pininfarininu "munju na točkovima“ pokreću četiri elektromotora koji kombinovano proizvode 1.900 konjskih snaga i 2.300 Nm obrtnog momenta. Iza baterija čiji bi kapacitet (120 kWh) trebalo da bude dovoljan za prelazak oko 500 kilometara stoji kompanija Rimac, a pomenuti potencijal Battistu od 0 do 100 km/h "ispaljuje“ za manje od dve sekunde.

Karakter automobila koji će Pininfarina napraviti u samo 150 primeraka reguliše pet radnih programa (Pura, Calma, Energica, Furiosa i Carattere), a za Battistu treba izdvojiti oko dva miliona evra.

Izvor: Klix.ba / Motor1.comčitanja : 853Komentari