home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
SOD Rise 4x4

Videli smo brojne terenske kampere, a videli smo i neke modifikovane Mercedesove Unimogove. Moramo priznati da ih nismo baš viđali u kombinaciji, posebno ne s dodatim 'otmenim stambenim prostorom'. Naime, spolja ovaj 'kamper' izgleda prilično poslovno u sivoj nijansi, ali kad zakoračite unutra, ulazite u potpuno drugi svet impozantne "kuće" za sve terene duge 6,90 metara, široke 2,48 metara i visoke 3,90 metara.

Komplet je upotpunjen zadnjim nosačem za motocikle ili kvad (500 kg nosivosti), na koji je pričvršćen i rezervni točak, piše Jutarnji.hr.

SOD Rise 4x4

Kompanija odgovorna za ovaj kamper je Stone Offroad Design, sa sedištem u Nemačkoj nedaleko od Minhena. Pun naziv njihove kreacije je SOD Rise 4x4, a kao što možete zamisliti, korišćenje Unimoga kao platforme znači da kompanija nije trebalo da dira ništa oko mehanike. Umesto toga, SOD se fokusirao na unutrašnjost, koja se po želji može ukloniti i koristiti bez kampera.

SOD Rise 4x4

Bela, crna i siva se stapaju da bi stvorili nešto nalik otmenom stanu u Njujorku. Dnevni boravak na zadnjoj strani ima veliki kauč s malim stočićem u sredini. Tu je čak i viseći luster postavljen na podnožje kreveta koji se spušta preko kauča da bi stvorio drugu spavaću sobu.

Potpuno opremljena kuhinja pored kauča uključuje indukcijsku peć, rernu i skromnu sudoperu, sve završeno u kamenu s mramornom površinom. Tu je i frižider-zamrzivač pune veličine nasuprot dnevnog boravka.

Ugaona vrata vode u kompletno kupatilo koje je jednako otmeno kao i ostatak priče. Neobičan WC je postavljen pored malog umivaonika s velikim ogledalom na zidu i tušem. Pored kupatila ćete naći glavnu spavaću sobu s fiksiranim krevetom.

SOD Rise 4x4 koristi litijum-jonsku bateriju od 400 Ah i opremljen je s do 840 vata solarne energije. Spreman je da prenosi 400 litara vode, a s grejanjem i klima uređajem može da se koristi u svako godišnje doba.

Dostupno je nekoliko verzija SOD Rise 4×4: prva ima dizelski motor od 231KS i prodaje se za 699.900 evra, dok druga ima 400 konjskih snaga i 899.900 evra. Prve isporuke u SOD-u očekuju u drugoj polovini 2022.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: SODčitanja : 883Komentari