home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Doterana Toyota RAV4

24 Jun 2022 - 01:15 Noviteti Link
Toyota RAV4

Aktuelna, peta generacija Toyote RAV4 je na evropskom tržištu doživela niz modifikacija.

Pre svega, doterani RAV4 odlikuju digitalna instrument table od 12.3 inča, 10.5-inčni ekran infotainment sistema i unapređeni Toyotin paket Safety Sense, navodi Carscoops.

RAV4 tako dobija novi ekran osetljiv na dodir visoke rezolucije od 10.5 inča koji je već predstavljen u drugim Toyotinim modelima, uključujući Corollu i Corollu Cross. Novi infotainment standardno dolazi sa Android Auto i Apple CarPlay kompatibilnošću, dobija navigaciju baziranu na oblaku sa podacima o saobraćaju uživo i dostupnošću parkinga u blizini vašeg odredišta, a tu je i novi glasovni agent.

Toyota RAV4

Opciono, sistem može da ponudi više funkcija kao što su prepoznavanje znakova, upozorenja o vremenskim prilikama i upozorenja o zonama niske emisije.

Sem toga, tu je i nova, veća i konfigurabilnija digitalna instrument table. Jedinica od 12.3 inča je standardna oprema u svim paketimaa, osim osnovne opreme koja dobija manju verziju od 7.0 inča. Ekran ima četiri režima (Casual, Smart, Sport i Tough) i tri rasporeda, što omogućava vozaču da personalizuje izgled prema svojim željama.

Treba pomenuti i unapređeni Toyotin Safety Sense paket. Pre-Collision sistem sada ima podršku za bezbednije skretanje na raskrsnicama, dok u Plug-in Hybrid verziji sistem može da detektuje nadolazeća vozila u saobraćajnoj traci SUV-a.

Toyota je dodala i pomoć pri upravljanju koji može da izbegne pešake, a sa Plug-in hybridom sadrži i dodatno prepoznavanje bicikla i parkiranog vozila.

Jedina spoljašnja promena za modelsku godinu 2023. je dodavanje Platinum White Pearl boje u celoj Plug-in Hybrid i Hybrid paleti (osim Adventure opreme), zajedno sa dvobojnom opcijom i Midnight Black metalik krovom.

Što se tiče pogonskih agregata, paleta se prenosi, uključujući 2,5 litarski hybrid koji proizvodi 160 kW/218 KS sa prednjim pogonom i 163 kW/222 KS u 4x4 obliku, plus efikasniji Plug-in Hybrid sa 225 kW/306 KS i standardnim pogonom na sve točkove. Ne pominje se odlazeća 2,0 litarska benzinska varijanta, pri čemu se Toyota fokusira na elektrikovane opcije.

2023 Toyota RAV4 će krenuti u proizvodnju u trećem tromesečju 2022., ali japanski proizvođač za sada nije objavio cene za ovaj doterani model, zaključuje Carscoops.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 457Komentari