home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Obnovljeni DS 7

27 Jun 2022 - 17:23 Noviteti Link
DS 7

DS 7 je evolucija prvog 100% dizajna DS automobila otkrivenog 2017. godine, DS 7 Crossbacka, koji je projektovao novi duh avangarde.

Poznat po svojoj unutrašnjosti bez premca, izuzetnoj prefinjenosti i najsavremenijoj tehnologiji, DS 7 Crossback je otvorio put novim razvojima, koje sada oličava Novi DS 7.

DS 7

Karakter novog DS 7 je formiran od nekoliko zapanjujućih detalja. Uvek elegantan, novi DS 7 donosi više dinamike sa oštrijim, strukturnijim linijama i koherentnim dizajnom. Potpuno nova prednja strana se ističe oštrijim linijama kako bi se razvila ravnoteža svake karakteristike. Tim DS DESIGN STUDIO PARIS je blisko sarađivao sa proizvodnim timom u fabrici u Miluzu u Francuskoj kako bi postigao izuzetne rezultate u pogledu kvaliteta i čvrstoće.

DS 7

Svetlosni potpis se razvija sa još izražajnijim izgledom. Kombinacija novih tanjih DS PIXEL LED VISION 3.0 farova i DS LIGHT VEIL dnevnih svetala je besprekorna i izvedena je u duhu visoke mode. DS WINGS i maska su veći, a donji deo je redizajniran u nizu boja u zavisnosti od modela. Tanja LED zadnja svetla sa efektom vrtloga su takođe redizajnirana sa tamnom metalik završnom obradom. Oni naglašavaju jedinstveni izraz novog DS 7. Poklopac prtljažnika i značka su prerađeni oštrijim linijama, dok slova DS AUTOMOBILES zamenjuju prethodni 'CROSSBACK' da bi se označila vizuelno rastegnuta zadnja strana novog DS 7.

DS 7

Točkovi igraju ulogu u karakteru profila sa novim aluminijumskim felnama od 19 inča, koje su aerodinamičnije i imaju dizajn koji ima za cilj da pojača utisak veličine, kao i ekskluzivne alu felne od 21 inča, sa izrezbarenim tehničkim dizajnom, ekskluzivnim za novi DS 7 E-TENSE 4x4 360. Okviri stakala i krovne rešetke nude se u varijanti u sjajnoj crnoj boji kako bi se naglasila dinamika siluete.

DS 7

Kao i najveće pariske modne kuće, DS Automobiles poklanja posebnu pažnju izboru materijala i načinu na koji se oni tretiraju. Unutrašnjost novog DS 7 je stvorena da svako putovanje učini drugačijim. Vrhunac prefinjenosti, novi DS 7 OPERA se nudi u dve boje Nappa kože: bazalt crnoj i biserno sivoj. Na širim prostranstvima, najkvalitetniji deo kože dodaje prirodan i očaravajući dodir unutrašnjosti.

Nove presvlake predstavlja privlačni, vidljivi i taktilni rezultat, posebno drapiranu Nappa kožu na instrument tabli i panelima vrata. Bez šavova ili spojeva zadržavaju osećaj i izgled prirodne kože. Pažnju posvećenu detaljima ovog enterijera pokazuju i biserni šavovi koji se nude u novoj beloj i Zephir bojama, volan od pune kože, reljefni umeci 'Clous de Paris' - sinonim za DS Automobiles - i presvlake ponuđene u biserno sivoj boji.

DS 7

Prefinjenost je takođe prisutna u unutrašnjosti RIVOLI koja uvodi bazalt crnu boju i ima ušivenu podstavljenu oblogu koja je kombinovana sa kožnim presvlakama Claudia, koji imaju izraženije zrno kože.

Unutrašnjost PERFORMANCE LINE ima dublju crnu boju sa tekstilom od mikrovlakana Alkantara i zlatnim i karminskim dodirima koji naglašavaju dinamičan izgled.

Unutrašnjost BASTILLE je osvežena novom DS Canvas završnom obradom i bazalt crnom zrnom inspirisanom krljuštima na ribljoj koži.

Kao multienergetski brend sa najnižim emisijama CO2 u Evropi u poslednje dve godine i višestrukim šampionom Formule E, DS Automobiles je odlučio da ponudi novi DS 7 sa nizom pogonskih jedinica, uključujući tri plug-in hibrida sa 225 KS, 300 KS i 360 KS.

Novi DS 7 E-TENSE 225 ima PureTech 180 benzinski motor i elektromotor od 110 KS koji je ugrađen u osmostepeni automatski menjač

Novi DS 7 E-TENSE 4x4 300 i DS 7 E-TENSE 4x4 360 imaju pogono na sva četiri točka sa PureTech 200 motorom, kao i elektromotorima od 110 KS i 112 KS na svakoj od osovina. 360 model je podešen od strane DS Performance.

130 BlueHDi pogonska jedinica će takođe biti dostupna.

Nova baterija od 14,2 kWh daje do 65 km sa nultom emisijom u WLTP mešovitom ciklusu i do 81 km u gradskom ciklusu. Vreme punjenja je oko dva sata na punjaču od 7,4 kW.

Novi DS 7 E-TENSE 4x4 360

Duh grandioznog putovanja DS Automobiles-a je oličen u novom DS 7 E-TENSE 4x4 360. Da bi pratio nalet snage (motor od 200 KS, prednji elektromotor od 110 KS i zadnji elektromotor od 112 KS), novi DS 7 E-TENSE 4x4 360 uživa u specijalnom podešavanju od strane DS PERFORMANCE radi optimizacije upravljanja energijom.

Šasija je spuštena za 15 mm, trag točkova je širi (+ 24 mm napred, + 10 mm pozadi), a prednje kočnice su prečnika 380 mm sa čeljustima DS PERFORMANCE. Novi 21-inčni BROOKLYN točkovi su dodati novoj Lacquered Grey boji koja naglašava posebne obline i harizmu ovog modela. Ubrzanje od nule do 100 km/h se postiže za 5,6 sekundi.

Infotainment sistem je jedna od najvećih promena za novi DS 7 sa uključivanjem DS IRIS SISTEMA. Ovo novo rešenje uvodi potpuno prerađeni interfejs, koji je potpuno konfigurabilan, reaktivan i besprekoran i podržan prirodnim prepoznavanjem glasa.

Redizajnirani 12-inčni ekran osetljiv na dodir visoke rezolucije sadrži meni sastavljen od vidžeta za pristup svim njegovim funkcijama jednim pokretom: za kontrolu povezane navigacije, ventilacije, digitalnih audio izvora i informacija o putovanju.

Ovaj veliki ekran takođe omogućava prikazivanje pogleda napred i pozadi, koje obezbeđuju nove digitalne kamere visoke rezolucije i pristup funkciji Mirror Screen preko Wi-Fi mreže.

Nova velika digitalna instrument tabla od 12 inča, sa ekranima koji se mogu menjati i personalizovati, sadrži osveženu grafiku sa svim vitalnim informacijama kao što je protok energije na plug-in hibridnim verzijama.

Novi DS 7 takođe nudi tehnologiju za veću udobnost i opuštanje, kao što su DS ACTIVE SCAN SUSPENSION i DS NIGHT VISION.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION je sistem amortizacije koji kontroliše kamera i koji je potpuno jedinstven u svojoj klasi. Podešava svaki točak nezavisno prema nesavršenostima na kolovozu.

Uz DS NIGHT VISION, infracrvena kamera čisti kolovoz i njegove ivice da bi otkrila bicikliste, pešake i životinje na udaljenosti do 100 m. Vozač prima informacije na novom digitalnom displeju instrumenata visoke rezolucije, pojačanom posebnim upozorenjem u slučaju opasnosti.

Bezbednost je optimizovana uz DS DRIVER ATTENTION MONITORING i poluautonomnu vožnju DS DRIVE ASSIST nivoa 2.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING analizira nivo pažnje vozača pomoću dve kamere. Prvi proverava ponašanje automobila u okolini, a druga, postavljena licem prema vozaču, dijagnostikuje gde gleda i njihovo lice i pokrete očnih kapaka.

Novi DS 7 je opremljen DS DRIVE ASSIST, adaptivnim tempomatom koji može da pokrene zaustavljanje i ponovno pokretanje bez intervencije vozača.

DS 7

Novi DS 7 E-TENSE 4x4 360 LA PREMIERE

Ograničeno izdanje novog DS 7 E-TENSE 4x4 360 LA PREMIERE se nudi na lansiranju. Baziran na novom DS 7 E-TENSE 4x4 360 OPERA, uvodi novu sjajnu crnu oštricu prednjeg branika, crne monograme i značke i sjajnu crnu završnu obradu na DS WINGS, prednjem grilu, okvirima stakala i krovnim šipkama.

DS 7

Unutrašnjost je dostupna u bazalt crnoj i biserno sivoj. Biće ponuđen u četiri boje: Lacquered Grey, Perla Nera Black, Platinum Grey i Crystal Pearl.

Novi DS 7 se pravi u Miluzu (Francuska) i biće dostupan za naručivanje tokom avgusta 2022. godine, a prvi modeli će se pojaviti u DS salonima od septembra 2022. godine.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs
čitanja : 527Komentari