home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Acura TLX Type S PMC Edition

Acurina sportska limuzina TLX Type S postaje još posebnija zahvaljujući ograničenom PMC izdanju.

Predviđen za naručivanje kasnije ove godine, 2023 TLX Type S PMC Edition će biti ručno pravljen od istih majstora koji sastavljaju NSX Type S u Performance Manufacturing Centru u Ohaju, navodi Carscoops.

Acura TLX Type S PMC Edition

To je samo deo onoga što PMC Edition čini tako jedinstvenim jer će automobil biti u ponudi u jednoj od tri NSX izvedenih boja poznatih kao Curva Red, 130R White i Long Beach Blue. Posebni detalji se tu ne završavaju jer sedan ima kontrastnu Berlina Black crnu boju na krovu, anteni i kvakama na vratima.

Acura TLX Type S PMC Edition

Spoljašnje karakteristike zaokružuju crni hromirani izduvni sistem sa četiri izduvne cevi i lagani točkovi od 20 inča koji imaju bakarnu završnu obradu. Pridružuju im se sjajno crne oznake, spojler od ugljeničnih vlakana i zadnji difuzor od ugljeničnih vlakana.

Tema ugljeničnih vlakana se nastavlja i u kabini, a laganom materijalu se pridružuju Milano kožna sedišta. Ostali detalji uključuju individualno numerisanu pločicu, osvetljene pragove i specijalne patosnice.

Svaki automobil će biti ručno napravljen i zatim podvrgnut istom procesu kontrole kvaliteta kao i NSX. Ovo uključuje „dyno proveru, inspekciju boje i simulaciju neravnog puta“.

U ovom trenutku nema reči o cenama, ali model će imati 3,0 litarski turbo V6 motor sa 265 kW/360KS i 480 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa desetostepenim automatskim menjačem i Super Handling sistemom pogona na sva četiri točka sa tehnologijom vektoriranja obrtnog momenta. Ovo omogućava standardnom TLX Type S da ubrza od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) za oko pet sekundi, pre nego što postigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Acuračitanja : 381Komentari