home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Land Rover Defender Trophy Edition

Land Rover je pripremio specijalni i brojčano ograničeni model Defender Trophy Edition, koji će biti proizveden u 250 primeraka.

Land Rover Defender je bez sumnje off-road ikona. Ipak, reputacija Defendera nije samo ukorenjena u njegovoj vojnoj prošlosti, jer veliki deo njegovog kredibiliteta potiče od Defender Trophy modela, serije terenaca koji su prešli najizazovnije moguće terene. Sada im Land Rover odaje počast novim modelom Defender Trophy Edition, navodi Klix.ba.

Land Rover Defender Trophy Edition

"Defender Trophy Edition nastavlja da čuva duh avanture uz poštovanje bogatog i kultnog nasleđa Land Rovera", rekao je Joe Eberhardt, predsednik i izvršni direktor Jaguar Land Rovera za Severnu Ameriku.

Land Rover Defender Trophy Edition

Proizvodnja će biti ograničena na 250 primeraka koji će biti bazirani na modelu Defender 90 P400. Broj 90 znači da će to biti kraća verzija, dok se broj 400 odnosi na snagu njegovog 6-cilindričnog motora s turbopunjačem i blagom hibridnom tehnologijom.

Defender inspirisan prošlošću je presvučen novom i unikatnom žutom folijom koja sadrži klasične Defender Trophy grafike i oznake, opremljen je Extended Black Exterior paketom, kukom za vuču, vazdušnim oslanjanjem, Cold Climate paketom, Off-Road paketom i Land Roverovim Advanced Off-Road Capability paketom.

Svaki od ovih paketa se može naručiti i za standardni Defender, ali kombinovanje svih u jednom SUV-u rezultira fantastičnim terencem.

Land Roverov sistem Terrain Response 2 je standardan i automatski detektuje spoljašnje uslove vožnje nakon čega vrši prilagođavanje vozila. Ovaj sistem može da izabere odgovarajući mod vožnje te da elektronski zaključava i otključava diferencijale bez ikakve pomoći vozača.

Ovakav Defender je nezaustavljiv na off-road terenu, ali Land Rover ništa ne prepušta slučaju pa je terenac opremio krovnim nosačem s merdevinama koje se produžuju, električnim vitlom, integrisanim vazdušnim kompresorom i debljim patosnicama koje bolje štite unutrašnjost od prljavštine.

Defender Trophy Edition košta 95.000 dolara, a kupci dobijaju pravo učešća na jednodnevnom događaju Defender Trophy Competition u kojem će se takmičiti 90 timova te se suočiti s brojnim izazovima.

Izvor: Klix.ba

Foto: Land Roverčitanja : 550Komentari