home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Obnovljeni DS 3

26 Sep 2022 - 17:22 Noviteti Link
DS 3

DS Automobiles je u Francuskoj prikazao obnovljenu verziju kompaktnog krosovera DS 3 (prvi put se pojavio 2018. godine kao DS 3 Crossback), koji je ovom prilikom izgubio dodatak u nazivu Crossback.

Dakle, doterani DS 3 odlikuju određene vizuelne prmene, novi infotainment sistem i revidirana paleta pogonskih agregata. Takođe, potpuno električni DS 3 E-Tense ima više snage nego ranije i nešto veći domet.

DS 3

Kao i ranije, i DS 3 za novu modelsku godinu će moći da se dobije u benzinskim, dizel i EV varijantama. To znači da uz 1.2 litarski PureTech 100 benzinac sa šestostepenim manuelnim menjaćem, 1.2 litarski Puretech 130 benzinac i 1.5 litarski BlueHDi dizel sa osmostepenim automatskim menjačem, u ponudi ostaje DS 3 E-Tense, ali sa novim električnim motorom i baterijom od 54 kWh.

Tako obnovljeni DS 3 E-Tense raspolaže sa 115 kW/156KS i 260 Nm obrtnog momenta, što je povećanje od 15 kW/20KS u odnosu na svog prethodnika. Nešto veća baterija (54 kWh umesto 50 kWh) uz mala poboljšanja u efikasnosti i aerodinamici rezultiraju povećanim dometom od 402 km.

Putem punjača od 100 kW, baterija može da se napuni od 0 do 80 procenata za 25 minuta.

DS 3

Stilske izmene nisu velike, a odnose se na prednji branik, moderniju i standardnu LED grafiku prednjih farova (opciono DS Matrix LED Vision), malo izmenjenu masku sa manje hroma oko nje i novu lakiranu crnu traku oko zadnjih svetala. Na to treba dodati novi dizajn alu točkova od 17 inča ili 18 inča, kao i širu paletu boja (nove boje su Diva Red i Lacquered Grey). Sve se inače mogu mogu kombinovati sa Perla crnim ili Carat sivim krovom, za klijente koji žele dvotonski izgled.

DS 3

Promene u enterijeru su fokusirane na novi DS IRIS infotainment, sa dvanaest kvadratnih vidžeta na ekranu osetljivom na dodir od 10,3 inča, kao i naprednim prepoznavanjem glasa koji podržava 40 jezika. Novi ekran je kombinovan sa podesivom 7.0-inčnim digitalnim instrument tablom i head-up displejom.

DS 3

Opcioni audio sistem Focal Electra od 515 vati ima dvanaest zvučnika, uključujući sabvufer i TNF visokotonce.

Sem toga, tu je i novi volan sa drugačijim podešavanjem za integrisane kontrole. U zavisnosti od varijante, opcije presvlake uključuju Silicijum sivu Peruzzi tkaninu, alkantaru, Bazalt crnu, Pebble sivu ili Bazalt crnu Nappa kožu, pri čemu prednja sedišta mogu da imaju grejanje i masažu.

DS 3

Standardni bezbednosni paket između ostalog uključuje pomoć pri održavanju trake i prepoznavanje saobraćajnih znakova, dok su opcione funkcije poput Visio Park 2 (kamera od 360 stepeni), prošireno prepoznavanje saobraćajnih znakova i DS Drive Assist (kombinuje prilagodljivi tempomat i pomoć pri održavanju trake) doprinose autonomiji Nivoa 2.

Narudžbine u Francuskoj startuju 27. septembra, a cene se tamo kreću od 30.100 evra za osnovnu benzinsku verziju, od 34.700 evra za bazni dizelaš i od 41.700 evra za električni E-Tense.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 585Komentari