home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini je duže vreme najavljivao da će napraviti serijsku verziju koncepta Huracan Sterrato koji se pojavio pre više od tri godine.

Konačno, serijski Huracan Sterrato, koji će istovremeno biti i poslednja evolucija Huracana, predstavljen je na Art Basel događaju u Majamiju. U pitanju je prvi Huracan spreman za terene van asfalta, pri čemu Lamborghini ističe da ovakav Huracan kreira “novi segment u svetu supersportskih automobila”.

Lamborghini Huracan Sterrato

„Sa konceptom Sterrata za sve terene, jedinstveno smo kombinovali iskustvo vožnje pravog super sportskog automobila i zabavu vožnje jednog reli automobila“, objasnio je Rouven Mohr, Lamborghinijev glavni tehnički direktor. „Lamborghini automobili uvek isporučuju emocije: Sterrato donosi novi stepen uzbuđenja u vožnji.”

Lamborghini Huracan Sterrato

Automobil se nije mnogo promenio otkako je studija ovog vozila predstavljena u junu 2019.

To znači da je pred nama povišeni Huracan (+ 44 mm), sa širim tragom točkova (+ 30 mm napred i 34 mm pozadi), sa dva dodatna prednja svetla, proširenjima blatobrana, zaštitnim elementima, krovnim šinama, novim točkovima od 19 inča, gumama 235/40 R19 i 285/40 R19 (sa run-flat tehnologijom), karbon-keramičkim diskovima (380 mm napred i 356 mm pozadi), kao i modifikovanim oslanjanjem i zadnjim mehaničkim samoblokirajućim diferencijalom.

Lamborghini Huracan Sterrato

Tu je i unapređena verzija LDVI sistema (Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics), sa specifičnim STRADA i SPORT kalibracijama, kao i RALLY režima za uslove slabog prianjanja.

Lamborghini Huracan Sterrato

Što se dimenzija tiče, međuosovinsko rastojanje iznosi 2629 mm, dužina je 4525 mm, širina 1956 mm, a visina 1248 mm.

Pokreće ga 5,2 litarski V10 motor sa 610KS i 560 Nm, uz 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na sva četiri točka.

Ubranje do 100 km/h traje 3,4 sekunde, dok je najveća brzina 260 km/h.

Lamborghini Huracan Sterrato

Unutrašnjost karakteriše ekskluzivni Alcantara Verde Sterrato materijal i Human Machine Interface (HMI) koji ima novu grafiku i posebne karakteristike vožnje; po prvi put, instrumenti imaju digitalni inklinometar sa indikatorom nagiba, kompas i indikator geografskih koordinata.

Serija je ograničena na 1499 primeraka, a proizvodnja kreće u februaru 2023.

Ovo je takođe i Lamborghinijev poslednji novi model koji ima samo motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Nakon toga, svako njihovo novo vozilo biće u određenoj meri elektrifikovano, dok će u drugoj polovini decenije stići i prvi potpuno električni model.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 1411Komentari