home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lunaz Aston Martin DB6

Kada se pojavio na tržištu Aston Martin DB6 je pokretao 4,0 litarski 6-cilindrični motor koji je razvijao 282 KS, ali Lunaz ga je pretvorio u električni ugradnjom elektromotora koji isporučuje 375 KS, kao i baterije koja ga napaja.

Ono što se nije promenilo jeste zapanjujuće lepa silueta modela DB6, jer je Lunazova misija pored elektrifikacije da sačuva najposebnije klasične automobile i osigura im budućnost.

Automobil pripada američkom vlasniku, biznismenu iz Majamija, koji je automobil poverio Lunazu. Klasični Aston Martin je u potpunosti rastavljen i temeljito restauriran, a potom sastavljen po vrhunskim standardima, navodi Klix.ba.

Lunaz Aston Martin DB6

DB6 je dobio vrhunski elektromotor i bateriju, ali precizne specifikacije nisu otkrivene osim da razvija 375 KS i 702 Nm obrtnog momenta. Lunaz ugrađuje baterije kapaciteta između 80 i 120 kWh, dok domet iznosi između 290 i 402 kilometra.

Pored toga, Lunaz je unapredio kočnice, oslanjanje i sistem upravljanja, dok su u unutrašnjosti sada infotainment sistem, klima uređaj i satelitska navigacija. Takođe, omogućeno je i Wi-Fi povezivanje.

Lunaz Aston Martin DB6

Patosnice su napravljene od recikliranog materijala, za unutrašnjost je korišćena koža napravljena od kaktusa i tamno zelene je boje, dok je karoserija u crno - zelenoj nijansi.

Klasični DB6 je privukao pažnju i Amerikanaca tako da 30 posto slotova pripada kupcima iz Majamija i okoline.

Izvor: Klix.ba

Foto: Lunazčitanja : 233Komentari