home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M2 MotoGP Safety Car

Grande Premio de Portugal od 24. do 26. marta 2023. u Portimau označava početak jubilarne sezone za BMW M, i to 25. sezone kao Službenog automobila MotoGP takmičenja.

Blisko partnerstvo sa nosiocem prava na MotoGP Dornom Sports datira još od 1999. godine. Na početku jubilarne sezone u Portugalu će debitovati novi BMW M bezbednosni automobil. Novi BMW M2 MotoGP Safety Car je baziran na novom BMW-u M2, koji je imao svoju svetsku premijeru u oktobru 2022.

BMW M2 MotoGP Safety Car

„Oduševljeni smo što se pridružujemo BMW M u proslavi 25. godišnjice našeg partnerstva 2023. godine“, rekao je Karmelo Ezpeleta, izvršni direktor Dorna Sports. „U BMW M imamo snažnog partnera na našoj strani već četvrt veka; partnera sa kojim smo uživali u vrhunskoj saradnji u mnogim različitim oblastima. Veoma smo ponosni na ovo dugogodišnje partnerstvo koje nikada ne miruje, svake godine daje obilje svežeg zamaha. Sa najinovativnijim tehnologijama, BMW M brine o bezbednosti u našem sportu već 25. godinu, i čvrsto je mesto u MotoGP padoku sa širokim spektrom aktivnosti."

BMW M2 MotoGP Safety Car

„2023. je naša 25. sezona kao Službeni automobil MotoGP-a – ovakvo dugotrajno, blisko partnerstvo je posebno u međunarodnim trkama,“ dodao je Franciscus van Meel, izvršni direktor BMW M GmbH. „Želimo da se zahvalimo Dorni Sports na velikom poverenju koje nam ukazuje već četvrt veka. Od 1999. godine nastojimo da ugradimo naše vrednosti kao što su inovacija, tehnologija, emocija i strast u naše partnerstvo sa Dornom Sports. Naš novi BMW M2 MotoGP Safety Car je samo jedan primer ovoga. Njime nastavljamo našu tradiciju stavljanja najnovijih BMW M automobila visokih performansi u službu bezbednosti MotoGP. Bilo da se radi o floti bezbednosnih automobila, BMW M nagrada, ili naše mnoge druge aktivnosti u vrhunskom nivou moto trka - ponosni smo što je Fascination M postao važan deo MotoGP-a."

BMW M2 MotoGP Safety Car

Novi BMW M2 impresionira tradicionalnim karakteristikama sportskog automobila visokih performansi – u koncentrisanom obliku i sa najsavremenijom tehnologijom. Sa svojim kompaktnim dimenzijama i TwinPover turbo 6-cilindarskim motorom od 460 KS, novi BMW M2 je savršena osnova za BMW M Safety Car. BMW M2 je opremljen raznim bezbednosnim elementima za njegovo postavljanje na MotoGP trkačke staze. Ovi elementi uključuju rol bar, Recaro sedišta, pojaseve u 6 tačaka, aparat za gašenje požara, bezbednosnu krovnu šipku i odgovarajuće prednje svetlo. Nekoliko M Performance delova, kao što su izduvni sistem, karbonski poklopci retrovizora, difuzor i zadnje krilo su takođe instalirani. BMW M2 MotoGP Safety Car imaće BMW M livreju.

Pored novog BMW M2 MotoGP bezbednosnog automobila, flota automobila za 2023. uključuje i mnoge druge BMW M bezbednosne, medicinske i službene automobile, kao i motocikle BMW M 1000 RR.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 250Komentari