home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Trkački Maserati GT2

30 Jun 2023 - 20:16 Noviteti Link
Maserati GT2

Maserati je i zvanično prikazao novi GT2 model, a radi se u stvari o trkačkoj verziji već dobro poznatog MC20.

Maserati je time spreman da ponovo probudi sećanja koja su se pojavila u uzbudljivim GT šampionatima, sa novim automobilom dizajniranim da dočara podvige svog preteče, slavnog i pobedonosnog MC12.

Maserati GT2

Istorija Maseratija u motosportu je priča o uspesima dugim skoro jedan vek, o jedinstvenom i prepoznatljivom DNK i o strasti koja se ponovo rasplamsava vezom brenda sa moćnim nasleđem iz prošlosti i njegovom težnjom ka budućnosti, u kojoj su trke bitna komponenta.

Maserati GT2

Maserati GT2 je oličenje brzine, elegancije, stila i inovacije. Automobil dizajniran da bude remek-delo performansi: izvanredan, stvoren da proslavi Maseratijev povratak na staze. Osmišljen i dizajniran od strane inženjera Maseratija u tandemu sa Centro Stile Maserati, kako bi se osigurali estetski standardi kvaliteta tipični za brend, Maserati GT2 nasleđuje izvanredan 463 kW/630KS Nettuno V6 motor od Maseratija MC20, podižući ga na viši nivo.

Tu su i 6-stepeni sekvencijalni menjač, novi izduvni sistem, LSD diferencijal sa trkačkim specifikacijama i 18-inčni točkovi.

Maserati GT2

Najprivlačnije tehničke specifikacije uključuju potpuno novu patentiranu MTC (Maserati Twin Combustion) tehnologiju baziranu na F1 motorima, ultra-laki centralni monokok od ugljeničnih vlakana - odlično rešenje za dobar odnos težine i snage - i laganu kompozitnu karoseriju, gde su aerodinamičke karakteristike iskorišćene do krajnjih granica za poboljšanje vertikalnog opterećenja, ali istovremeno obezbeđujući najbolju efikasnost u smislu otpora vazduha.

Mnogo pažnje je posvećeno razvoju pravilnog balansa aerodinamičkog opterećenja, dok šasija ima visoku torzionu krutost.

Servo upravljač je potpuno električni. Sve komponente vešanja automobila su specifične trkačke komponente - postojaće podesivi amortizeri i podesivi stabilizatori i napred i pozadi.

Kontrolna tabla od ugljeničnih vlakana i 10-inčni ekran integrisan u kontrolnu tablu rezultiraju futurističkom, intuitivnom kabinom, upotpunjenom karoserijskom opcijom farbanja i livreje specifične za Maserati Corse (Blu Infinito).

Dragulj mehanike i inženjeringa, predvodnik inovativnih tehničkih rešenja, sa futurističkim, minimalističkim i skulpturalnim enterijerima koji se odnosi na ekstremne linije karoserije, Maserati GT2 je posvećen trkačkim timovima i džentlmenskim vozačima koji će učestvovati u GT2 šamionatu.

Jednosed je rezultat pobedničke sinergije između muškaraca i žena iz Maseratija i avangardnog dizajna i stila koji je uvek odlikovao kreacije italijanskog brenda, upotpunjen njegovim nepogrešivim dahom luksuza, čak i kada put postaje staza. Žestoki GT2 se stoga sprema da istražuje nove horizonte, da konsoliduje i definiše trkačku budućnost Maseratija u svetu motosporta.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rs

 


čitanja : 414Komentari