home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Porsche Sonderwunsch 992

Program personalizacije Sonderwunsch je odgovoran za još jedan izuzetan primerak.

Predstavljen na događaju Icons of Porsche Festival u Dubaiju, automobil je omaž prvom 911 Turbo modelu.

Porsche Sonderwunsch 992

„Ovaj veoma poseban automobil nije samo prikaz onoga što je moguće sa našim Porsche programima personalizacije“, rekao je Manfred Braunl, izvršni direktor Porschea za Bliski istok i Afriku. „Takođe naglašava hrabri i pionirski Porsche duh dok se osvrćemo na inspiraciju za ovaj projekat – „911 Turbo Nr. 1’.”

Porsche Sonderwunsch 992

Proizveden kao poklon za 70. rođendan Luiz Pieh, ćerku Ferdinanda Poršea, „911 Turbo Nr. 1″ je napravljen 1974. godine. Automobil je bio u srebrnoj boji sa crnim i crvenim slovima „Porche“ sa strane. U unutrašnjosti su se nalazile crvene presvlake sa Tartan tkaninom.

Moderna verzija ima sličnu srebrnu boju i Porsche slova u istom stilu kao „911 Turbo Nr. 1.” Ova unikatna kreacija se smatra savršenim načinom za proslavu 60. godišnjice legendarnog sportskog automobila, kao i 75. godišnjice proizvođača.

„Inicijalna ideja za ovaj projekat je počela pre godinu dana“, rekao je Patrik Galas, menadžer u Porsche Exclusive Manufaktur. „Želeli smo da stvorimo modernu iteraciju automobila koji je zaista jedinstven. Na našu sreću, ne nedostaje Porsche automobila koje ljudi označavaju kao ikone. Izabrali smo da „remasterujemo“ jednu od najvećih ikona od svih – originalni 911 Turbo koji je pripadao Luiz Pieh.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 370Komentari