home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Politika.rs

Luksuzni terenac iz Kine, CEO sa Micubišijevim motorom i donjim postrojem, mnoštvom opreme, kožom i automatskom klimom, staje samo 19.990 evra.

Mogu li Kinezi da konkurišu Evropljanima i u segmentu luksuznih terenca? Pitanje na koje ćemo odgovor dobiti posle testa prvog kineskog luksuznog SUV - a koji se pojavio na našem tržištu. Uvoznik je auto kuća Progres u kojoj veruju da „kineski zmaj“ kako se ovaj terenac popularno naziva u zemlji porekla, ima šanse da naiđe na dobar odziv kupaca.

Najveći adut mu je cena od samo 19.990 evra, što znači da je više nego dvostruko jevtiniji od evropske „braće po oružju“. Dizajniran je, opet, u kineskom maniru, dakle liči na već viđeno. Uzor dizajnerima bio je bez svake sumnje BMW X5, mada bi se za prednji deo moglo reći da je pozajmljen od Mercedesovog ML - a. U svakom slučaju dizajn je potpuno uspeo, tako da ovaj terenac težak skoro dve tone (1.800 kg), privlači pažnju čak i više nego što smo očekivali.

Na prvi pogled ima još dosta aduta. Tu su kožna sedišta, putni kompjuter, automatska klima, sva četiri podizača prozora, daljinsko centralno otključavanje, ključ na sklapanje, veliki unutrašnji prostor, veliki prtljažnik, srebrna metalik boja... pogon na sva četiri točka, ili samo na zadnje i reduktor za kretanje po teškom terenu malom brzinom.

Motor, menjač i donji postroj preuzet je od Micubišijevog pajera. Benzinski agregat je zapremine 2.4 litra snage 125KS, menjač je petobrzinski, a ogibljenje je savremeno: napred su Mekferson opružne noge, a pozadi je multi link osovina. Uz to ima čvrstu čeličnu šasiju koja povećava lateralnu krutost karoserije.

A o tome kako će se pokazati na malo žešćem testu obavestićemo u narednom dodatku „Automobilizam”.

Autor : V.D.

Foto : Shuanghuan čitanja : 6049Komentari

auto je skroz ok!Bez premca u srbiji.

Autor Petar Korac 19 Jan 2010, 22:39