home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Kurir-info.rs

Ne bi bilo pristojno reći da je to samo automobil. "Sitroen" je zapravo napravio još jedno remek-delo. Automobilska planeta može da slavi jer je dobila novu skulpturu na četiri točka. Model "C3 pikaso" smelim stilom govori da nastavlja put slave serijama s oznakama imena slavnog slikara. Redakcija Kurira imala je priliku da izuvijanim putevima Katalonije, po brdima u okolini Barselone testira ovaj elegantni model.

Francuzi su rešili da u klasu B2 malih jednovolumena uđu na velika vrata - s plemićkom oznakom "pikaso". Zašto je to tako, dovoljno govore fotografije, pa bi detaljnija priča o dizajnu bila izlišna. Karoserija je prožeta obiljem zaobljenih linija, pa se posmatraču čak čini da su delovi karoserije pretrpeli lakše oštećenje. Zbog robustnosti, na oko izgleda veliki, međutim, reč je o optičkoj varci jer je kompaktan "C3 pikaso" dugačak samo 4,08 metara.

S druge strane, visoka karoserija donela je obilje prostora u kabini, pa je u ovom domenu postavila C3 na vrh klase. I pored toga, najjači adut nije prostranost već fantastična arhitektura enterijera. Ponovo je "Sitroen" crpeo inspiraciju iz budućih vremena. Kabinom dominira futuristički osećaj, inovativnost i beskompromisna estetika. Pred vozačem je dubok centralni greben, koji donosi užitak prostranosti. Svaki detalj i svako dugme u kabini su stilizovani i imaju dušu. Oduševljava digitalni i pregledni displej postavljen na sredini.

Sem što predstavlja ukras, kožom prošiveni servo volan odlično leži u rukama, pa se gabaritni "C3 pikaso" vozi s lakoćom i uživanjem. Takođe, potrebno mu je veoma malo prostora da bi se okrenuo za 180 stepeni. Menjač se nalazi tačno tamo gde smo poželeli - na centralnog konzoli - i prosto zove desnu ruku da se spusti na njega. Sedište se podešava u tri dimenzije, a upravljač u dve, pa se lako nalazi idealan položaj. U drugom redu ima mesta za troje odraslih osoba, ali i u prtljažniku ostaje čak 500 litara tovarnog prostora.

Solomonsko rešenje trodelnog vetrobranskog stakla, s tankim nosačima, otklonilo je mrtav ugao koji je zaklanjao A stub. Zato je preglednost odlična, ali užitak dele svi putnici koji su "okupani" svetlom koje stiže kroz panoramske površine i stakleni krov, koji opciono dolazi sa drugim paketom opreme. Takođe, na raspolaganju su i brojni "džepovi", u koje se mogu smestiti sitnice poput mobilnog telefona. Sedišta su varijabilna, a čak se i zadnji red može uzdužno pomeriti 15 cm. Samo jednim potezom, zahvaljujući komandama za sklapanje, drugi red se pakuje i otvara korisnu površinu. Pored toga, naslon suvozačevog sedišta može se preklopiti u stočić!

Uz "C3 pikaso" dolaze četiri agregata, po dva benzinca i dizela. Oba benzinska agregata razvijena su u saradnji PSA grupacije i BMW. Slabiji ima zapreminu 1,4 litra i 95 KS, a jači 1.6 litarski oslobađa 120 konjskih snaga. Naravno, naše tržište privući će provereni HDi naftaši, oba zapremine 1,6 litara. Slabiji razvija solidnih 90 KS, a jači 110 konja, koji se prilikom vožnje pokazao agilnim. Nažalost, izostala je šestostepena transmisija, dok će se naknadno pojaviti automatski menjač.

"C3 pikaso" biće u ponudi s tri nivoa opreme - "pak", "konfort" i "ekskluziv". Sva rešenje su osmišljena, kako smo čuli na predstavljanju, da bi se vlasnicima olakšao život, i baš zato "C3 pikaso" iznova definiše jednostavnost korišćenja. Prema rečima ljudi iz "Sitroena", upravo "C3 pikaso" biće njihovo oružje za svetsku krizu. Zato je iz kompanije "Vitro grup", uvoznika za Srbiju, najavljena konkurentna cena, koja će za naše tržište biti poznata na predstojećem Sajmu automobila u Beogradu, od 27. marta do 5. aprila.

Autor : Mladen Radulović

Foto : Citroenčitanja : 5040Komentari

Mogao bi biti vrlo interesantan,samo ukoliko su popravili kvalitet izrade.Prava mera za mlade porodice.

Autor kamirae 22 Okt 2009, 19:39