home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Chryslerova komercijalna divizija Ram je bila veoma zauzeta u 2013. godini

Prvo je debitovao dizel motor u 1500, koji je ujedno postao prvi takav motor u klasi, a ponuda je nedavno proširena i sa ProMaster vanom urađenim u saradnji sa italijanskim partnerom Fiatom. Posle završenog posla sa ozbiljnim, radničkim i ekonomičnim vozilima, došlo je vreme i za zabavu, a na ovogodišnjem salonu automobila u Njujorku je debitovala i Power Wagon verzija modela 2500.

Power Wagon je veoma poznat i cenjen model u Chryslerovoj istoriji, od civilnih verzija vojnih kamioneta posle drugog svetskog rata pa sve do terenskih verzija koje su nestale sa tržišta posle 1980. godine. Početkom 2005. godine Power Wagon je ponovo ušao u serijsku proizvodnju kao proizvod namenjen svima onima koji žele radnički kamionet sa kojim takođe mogu da uživaju i u terenskoj verziji. Power Wagon je zasnovan na 2500 4x4 CrewCab sa klirensom 37 centimetara i moći će da se vozi u 76 centimeta dubokoj vodi.

Iako navedena cifra nije visoka u poređenju sa glavnim rivalom, Fordom F-150 SVT Raptor, Power Wagon zauzima odlično drugo mesto i sigurno neće nikoga razočarati.

Kupac će moći da bira između tri verzije, a svaku od njih odlukuje agresivan dizajn sa najmodernijom tehnologijom dostupanom za uživanje u terenskoj vožnji. Osnovni i najjeftiniji model nosi Tradesman oznaku u pruža crnu masku, zaštitu za farove i bolju zaštitu za gume. Sledeći model u ponudi je SLT, koji donosi posebne grafike u stilu blata sličnim onima koje smo već videli na Raptoru, dok se u vrhu ponude nalazi Laramie model koji menja crne detalje za hrom i pruža dugačku listu standardne i opcione opreme u enterijeru.

Po pitanju mehanike, samo jedan motor je u ponudi i to novi 6.4L V8, koji razvija 410KS i 581 Nm obrtnog momenta, značajno više u poređenju sa 383KS i 542 Nm obrtnog momenta koliko je prethodni 5.7L V8 motor razvijao. Jedini menjač kao opcija je šestostepeni automatik koji prenosi snagu na sva četiri točka.

Proizvodnja i prodaja 2015 Rama 2500 Power Wagon startuje krajem godine, a početna cena će iznositi 45,690 dolara (oko 32,900 evra).

Dok je Power Wagon definitivno impresivno vozilo, njegova namena je ipak sporije terensko kruziranje, za razliku do Raptora koji je namenjen da dostiže velike brzine. Međutim, uskoro bi i Ram trebao da ima konja za trku i to u vidu Mopar ProRunner koncepta.

Autor: Talladega

Slike: Ramčitanja : 661Komentari