home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Samo godinu dana posle promocije modela „208” „Pežo” je predstavio „2008”, novitet koji spaja moderni karavan i gradski krosover

Ekrani u dizajn centru PSA grupacije,pre godinu dana, nisu se ni „ohladili” posle promocije „208”,a „Pežo” je predstavio model „2008”. Bio je to odgovor na uspehe konkurenata: „nisan džuka” i „reno kaptura”, u najbrže rastućem segmentu vozila, spoju modernog karavana i gradskog krosovera.

Poznati francuski proizvođač „igra na sigurnu kartu”, robusnosti mini SUV-a i povišenog klirensa, iako za prvu funkciju nedostaje jedan bitan detalj, a to je pogon na sva četiri točka. Mada u čitavoj grupaciji „gradskih lunjala”– vozila za sve namene, nema previše primeraka sa pogonom na svim točkovima. Ipak, pomoć prednjem pogonu „pežoa 2008” predstavlja „grip kontrol” koja kombinuje elektronsku kontrolu trakcije i stabilnosti, a sve se prilagođava uslovima puta. Obrtni momenat se prenosi na točak koji ima bolji kontakt sa podlogom. Vozač ima mogućnosti da izabere jedan od pet ponuđenih programa: standard, „of roud”, pesak, sneg i „ESP –of”.

Kompletan članak na sajtu Politika.rsčitanja : 675Komentari