home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vanzemaljac postao ovozemaljac

Tamo neke davne 2005. nazvah 8. generaciju Honde Civic vanzemaljcem, i ostade joj taj nadimak. I 9. generacija je mogla poneti sličan nadimak, ali šta je sa jubilarnom 10. generacijom?

Možda jednog dana shvatim hondine kombinacije i strategije, od ukidanja Accorda u Evropi, pa do činjenice da se aktuelni Civic u Americi prodaje već više od godinu dana. A pri tom, proizvodi se u Engleskoj. Dobro je da nisu sačekali do restilizacije pa da ga blagoizvole pustiti na evropsko tržište. Kako bilo, Japanci, verovatno, znaju šta rade, i važno je da je stigla u naše ruke.

Kompletan članak pročitajte na sajtu Dmotion.rsčitanja : 871Komentari

Dosta objektivno sagledavanje novog civica. Ali, ako je autor već pomenuo oktaviju, trebalo je možda sagledati i pitanje odnosa standardne opreme u sličnim cenovnim opsezima.
Standardna oprema savremenih Japanaca ne može da se meri sa standardnom opremom Evropljana, a sve to često za jako slične pare.

Autor moron 01 Jun 2017, 09:01

Mojoj deci je CIVIC prvi izbor za upgrade :) a supruga ne moze da ga vidi ocima, ja na sajmu nisam bio bas odusevljen i enterijer mi je onako bas, ali obaj testni 1.0 elegnace sto su oglasili na polovnim automobilima mi deluje zanimljivo.

Ali u ovoj klasi je pravo pitanje Golf 1.0 vs Civic 1.0 vs Mazda 3 2.0 vs Megane DCI. I vukvalno ne postoji jasan pobednik, svaki od ovih 5 ima svoje pro et contra.

Golf renome, kvalitet enterijera i vozbe dinamike Civic bezb oprema ocekivana pouzdanost Mazda dizajn klasicna motorizacija Megane cena atraktivan dizajn...

Sta bi ste vi uzeli?

Autor J4ZZER 01 Jun 2017, 12:46

J4ZZER

Kojih 5?

Ja sam malo umoran od "japanske filozofije", ako se mogu svi japanci svrstati u isti koš, a ne mogu.
Da ja biram, 1. Golf, 2. Megane, 3. Civic, 4. Mazda

Sve je to na kraju pomalo isto, Golf je po meni najuravnoteženiji, iako je motorizacija možda upitna sa aspekta dugotrajnosti, ali je "sve na svom mestu". Apsolutni šampion prostora, uzimajući u obzir dužinu.
Megan je sa prostorom pozadi malo problematičan, ali tikuje mnoge druge boxove (udobnost pre svega, provereni DCi, itd), Civic je subjektivno upitan po pitanju eksterijera, novi motori, jes da je Honda, ali su neprovereni (kao i VW), i preskupa je, a Mazda, ima nekih stvari koje mi se manje sviđaju.

Na kraju dana, kakav je to život da se stalno bude u grču i stresu smarajući se zazorima i centimetrima, što više istražuješ, uvek na kraju nisi zadovljan, šta god da uzmeš. Neka i pljunem po sebi, ali uzmi šta ti se najviše sviđa, i usmeri život na bitne stvari. Kola su potpuno nebitna stvar u životu. Korisna, ali nebitna..

Autor Priapus 01 Jun 2017, 14:24

308 :) Number five.

Priapus, sto se tice, biranja i istrazivanja, meni je ta pozicija bas lepa, znas ono kad biras i cekas :) Daleko od toga da me to smara, ali zaista sem 3008 Allure mada ni on nije bas bas, ne postoji trenutno automobil koji onako bas zelim i da mogu da kazem to je to i cao

E moram da kazem u vezi Golfa, na stranu bezb oprema, slazem se sa tvojim misljenjem, ali Golf voze svi apsolutno i meni to smeta, kao da kupim iphone ...samo druga boja i cao

Autor J4ZZER 01 Jun 2017, 14:51

Zbog motora ja bih birao ili mazdu ili megana.
Mada mislim da ni u jednom od pobrojanih HB-a nema dovoljno mesta za višečlanu porodicu.

Autor moron 01 Jun 2017, 14:51

J4ZZER

Razumem smisao. Na kraju dana, ako nesto svi imaju, to znaci ili da je proizvod mnogo dobar, ili da mu je marketing mnogo dobar. Ako bi meni neko uspeo da dokaze da je npr. iPhone nesto najbolje na svetu, ja se ne bih libio da ga kupim, pa makar ga svi imali. Nisam uopste pristalica "form over substance", razlicitost pre svega. Iako sam do sada uspevao. U tom smislu, sve vise naginjem ka nekoj novoj klasi. Trenutno mi je opasno u fokusu A5 Sportback. I dizajn, i performanse, i funkcionalnost, i "peace of mind"..
Elem, moron je u pravu, nisu to vozila za porodicu s vecoom decom. Osim ukoliko se ne planira promena vozila na svakih par godina kad god deca poodrastu..

Autor Priapus 01 Jun 2017, 19:42