home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissan Qashqai 1.6 XT tekna

https://www-europe.nissan-cdn.net/content/dam/Nissan/serbia/vehicles/Cenovnici/QQNEW.pdf

Na samom početku ovog teksta Vam prikazujemo zvaničnu ponudu iz cenovnika NISANA a mi smo iz Beograda, kod kule Nebojše, krenuli u malu test vožnju prema Velikoj Sugubini (* kod Kragujevca), gde živi naš veliki prijatelj i sjajan reli vozač minulih vremena, MOMIR ARSIĆ.

Već smo ove godine imali priliku da provozamo zaista pouzdanog i najnovijeg NISANA KAŠKAJ, malog krosovera koji se odlično prodaje širom Evrope a razlog za to je DOBAR KVALITET i vrlo prihvatljive cene za razne varijante. KAŠKAJ se nudi u opcijama sa benzinskim i dizel  motorom. BENZIN agregat ima 1.2 litre (sa 115 KS) a cena ide od 18.600 evra do 25.750, u zavisnosti od izbora nekoliko paketa opreme. DIZEL varijanta  ima agregat 1.5 (110 KS) i 3.0 (130 KS), uz mogućnost izbora ručnog i automatskog menjača. Cena za dizelaša je od 20.800 do 29.500. Reklo bi se – svako može pronaći nešto idealno. Dizajn, komoditet, veličina prtljaga, kočnice, preglednost, oprema, instrument tabla, ozvučenje, sve je to kod NISANA KAŠKAJ zaista dobro. Taj krosover predstavlja PRAVU ZLATNU SREDINU, nema najnižu cenu niti papreno visoku a pruža PUNO TOGA. Ni potrošnja mu nije velika – NAPROTIV. U prvobitnom testu smo ostvarili prosek od 4.6 litra na 100 km. a sada sa ovim crnim lepotanom malo više, 4.8 litra.

Upravo toliko je kompjuter pokazivao na regionalnom putu preko Avale, Mladenovca, Topole i Kragujevca…do VELIKE SUGUBINE – tačno 136 km.

Pre 44 godine, preciznije 1974. godine MOMIR ARSIĆ je osvojio svoju prvu šampionsku titulu – titulu RELI ŠAMPIONA JUGOSLAVIJE u klasi popularnih „kečeva“, medju 16 rivala u kategoriji. Za razliku od ovih sadašnjih vremena ondašnja reli nadmetanja su bila sa znatno dužom stazom – itinererom. Recimo 8.YU RELI, koji je startovao i završio se u Beogradu imao je čak 1990 km. i 10 brzinskih ispita. Naš prijatelj ARSA (Momir Arsić), je zablistao na tom YU RELIJU 1974. godine. Stigao je na cilj tog PRVENSTVA EVROPE, JUGOSLAVIJE i KUPA MEDITERANA kao NAJBOLJI U DRŽAVI i kao SEDMI u generalnom poretku. Iza sebe je ostavio i neke fabričke vozače a na tom 8. YU RELIJU je pobedio Austrijanac KLAUS RUSLING sa „poršeom karera RS“, ispred svojih zemljaka, ZOKLA i EINBERGERA, koji su jurili sa dva „bmw-a 2002 ti“.

ARSA je te godine vodio bitku na nacionalnim relijima sa fantastičnim asovima kao što su bili DRAGAN VUČKOVIĆ – „Mališa“ iz beogradskog AKADEMCA („škoda“), MIODRAG ŽIVANOVIĆ iz beogradske CRVENE ZVEZDE („zastava 101″), pa zatim MILISAV KRSMANOVIĆ, SVETISLAV SILJANOVIĆ, MIROSLAV JEŠIĆ, DEJAN ZDRAVKOVIĆ - „Djavo“, MILUTIN GAVRILOVIĆ – „Keza“ i drugi… i na kraju BIO ŠAMPION DRŽAVE ! Svi su se pitali kako TAJ …… iz KRAGUJEVCA da bude PRVAK, ali eto, desilo se..

Sledeće godine već poznati dugajlija iz Kragujevca, MOMIR ARSIĆ, vozač fabrički sredjene „zastave 101″, ali tom prilikom sa pojačanim motorom i u klasi do 1150 kubika grupe 2, osvaja medjunarodno odličje – postaje RELI ŠAMPION BALKANA.

MOMIR ARSIĆ

Godina 1976. donosi našem ARSI nove pobede i DRUGU TITULU ŠAMPIONA JUGOSLAVIJE, ovoga puta u klasi 1150 kubika grupe 2. Bila je to izuzetno kvalitetna reli sezona ŠAMPIONATA DRŽAVE a skoro sve titule su poneli odlični majstori relija iz Slovenije, MIHAEL SIMONČIĆ, ANDREJ VIDIC, DRAGO ZONTA i ALEŠ PUŠNIK – odista vanserijski vozači, imali smo prilike da ih gledamo „u živo“. Čast Srbije odbranio je tada već dobro poznati MOMIR ARSIĆ – ARSA.

MOMIR ARSIĆ

ARSA je već odavno u penziji, živi na svom omiljenom mestu, u VELIKOJ SUGUBINI sa svojom suprugom RADOM a svakodnevno je u kontaktu sa sinom jedincem DRAGANOM ARSIĆEM, vrhunskim stručnjakom koji je 30 godina u Americi a trenutno je uplovio u gigantski EPL…. Često „sidje“ do varoši, da obavi poslove i da se po neki put vidi sa svojim starim prijateljima, takodje istaknutim sportskim vozačima Kragujevca i šampionima, RADIŠOM ŽURKOM i ZORANOM STEVANOVIĆEM – „Makeom“.

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 487Komentari