home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Međunarodni sajam automobila u iračkom gradu Erbilu privukao je veliku pažnju posetilaca, uprkos napadima terorističke organizacije IS i ekonomskoj krizi, javlja Anadolu Agency (AA).

Ljubitelji četvorotočkaša iz Iraka i celog regiona su imali priliku da vide luksuzne automobile na sajmu koji se održava šesti put u Iraku. Zbog niskih kamatnih stopa u Iraku, cene automobila su manje u odnosu na druge zemlje, kao i cena nafte.


Posetioci sajma su na štandovima imali priliku da dobiju informacije o najnovijim modelima omiljenih automobila i da naprave i “selfije“.

Na sajmu učestvuje 50 firmi iz 11 zemalja, a kako je otkrila Melike Cankaya, ispred organizatora sajma, postignut je veliki broj sporazuma o otvaranju franšiza u Iraku.


Predstavnik brenda “Jaguar“ Kaziwa Kamal je rekao da su najskuplji automobili na sajmu “range rover” sa cenom od 160.000 dolara i “jaguar” sa cenom od 120.000 američkih dolara. “Veliko je interesovanje za automobile. Na sajmu vršimo i prodaju automobila. Neprilike u Iraku, ipak, nisu umanjile potražnju za najnovijim modelima automobila“, rekao je Kamal.

Izvor: Anadolu Agency / Muskiportal.comčitanja : 1408Komentari