home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Leb zadovoljan

14 Sep 2011 - 12:12 Sport Link

Ipak je iščupao bodove u Australiji  

Vodeći u generalnom plasmanu WRC šampionata Sebastijan Leb ipak je zadovoljan kako se završio Reli Australija.

Leb je prvog dana relija totalno slupao svog Sitroena ali je njegov tim uspeo nekako da ga zakrpi da bi posle drugog i trećeg dana Leb na kraju završio trku kao deseti što mu je doneo četiri boda koji bi po njegovom mišljenju mogli da se ispostave kao ključni u borbi za šampionat.

„Ne mogu da budem srećan kako je reli prošao. Oba automobila su nam se slupala i izgubili smo dosta vremena ali smo na kraju uspeli jedino što smo mogli i osvejena su četiri boda. Da se to nije dogodilo razlika između mene i Mike Hirvonena bila bi još manja pa vrlo lako može da se dogodi da upravo bodovi iz Australije budu ključni na kraju šampionata“ kaže Leb.

Leb ipak nije rekao da je do bodova stigao po direktivi tima Sitreona koji Sebastijanu Ožijeu naložio da uspori i tako omogući Lebu da stigne do bodova. Istu stvar je doduše uradio i Ford jer je Latvala morao da popusti u korist Hirvonena.

U generalnom plasmanu razlika između Leba i Hirvonena iznosi 15 bodova a ostalo je da se vozi još tri relija do kraja šampionata.

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 998Komentari