home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Stoner sa pola u pobedu

Osma pobeda Australijanca u sezoni na stazi Aragon povećala je njegovu prednost na tabeli u odnosu na Lorenca koji sada zaostaje 44 poena u šampionatu, samo četiri trke pred kraj.

Trka je počela sjajnim startom Bena Spiza koji je u prvoj krivini preuzeo vođstvo od Kejsija Stonera. Na žalost posle par sekundi sledi težak pad Karela Abrahama, koji je uspeo da ustane ali je delovao prilično izlomljeno do su ga redari odvodili sa staze.

U drugom krugu i Andrea Doviciozo pada, doduše bez posledica po sebe ali mu desna ručka motorcikla ostaje slomljena što ga izbacuje iz trke a Stoner se vraća na poziciju sa koje je startovao i vozi novi rekord staze. Slede ga Pedroza, Ben Spiz, Simončeli, i Lorenco a Valentino Rosi za to vreme obzirom da je startovao sa zakašnjenjem i iz boksa, počinje da sustiže grupu vozača na začelju.

U petom krugu, Stoner vozi divlje i pravi razliku od sekund i po u odnosu na  protivnike dok Rosi polako penje svoju poziciju na desetu. Šesnaest krugova pred kraj, vodi se žestoka borba između Spiza i Simončelija koji ga žestoko pritiska a dve Honde kuliraju na prve dve pozicije. Krug kasnije, Simončeli uzima Spiza i probija se na treću poziciju. Ali čupavi ne bi bio čupavi da ne izleće malo sa staze, bez pada doduše, ali ga to na 14 krugova pred kraj košta dve pozicije jer ga obilaze i Ben Spiz i Horhe Lorenco a on pada na petu poziciju. Borba za šestu poziciju se vodi između Nikija Hejdena koji je danas sjajno cepao Dukati i Alvara Bautiste koji je konstantno napadao i povremeno preuzimao poziciju broj šest.

Deset krugova pred kraj, Hejden pada za dve pozicije posle jedne greške a svetski šampion Lorenco uzima svog kolegu Spiza i izbija na treću poziciju. Sedam krugova pred kraj, Simončeli se približava Spizu i na ciljnoj ravnini preuzima poziciju broj četiri. Neposredno posle toga Toni Elias i Kapirosi se sustižu zbog kasnog kočenja i doživljavaju prilično dramatičan pad a od težih posledica ih spašavaju er begovi koji su se otvorili na njihovim odelima.

U osamnaestom krugu, pet krugova pred kraj Kal Kračlov obilazi Rosija koji pada na desetu poziciju, a dva kruga pred kraj obilazi ga i Aojama, ali Rosi uspeva da uzvrati i plasira se na desetu poziciju.

Konačni plasman MOTO GP trke na stazi Aragon:

 

 

Tim

Vreme

1.

Kejsi Stoner     

Honda

23 kruga

2. 

Deni Pedroza    

Repsol Honda

+8.162

3. 

Horhe Lorenco    

Jamaha

+14.209

4. 

Marko Simončeli 

Gresini Honda  

+20.646

5.

Ben Spiz

Jamaha

+27.739

6.

Alvaro Bautista

Rizla Suzuki

+30.373

7.

Niki Hejden     

Dukati

+34.288

8.

Hektor Barbera   

Aspar Dukati   

+37.305

9.

Kal Kručlov    

Tech 3 Yamaha

+39.652

10.

Valentino Rosi  

Dukati

+39.832

11.

Hiroši Aojama   

Honda 

+39.997

12.

Rendi de Punije  

Pramac Dukati

+54.717

13.

Kolin Edvards    

Tech 3 Yamaha  

+58.430

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 1065Komentari

Kralj,najbolji trenutno. Prosto leti po stazi. Izuzetno atraktivan stil ima,pored toga što je vrhunski vozač i vraški brz.
Osvaja ovu sezonu 100% i to potpuno zasluženo,jednostavno je neuhvatljiv.
Još bolja trka je bila u Moto 2 kategoriji,Mark Markez.
Evo kako to radi čika Stoner:

https://www.youtube.com/watch?v=nWTjNA7crDM

https://www.youtube.com/watch?v=WFxTVayR54A&feature=related

Neverovatna tehnika,znanje,hrabrost,osećaj.
Moto GP,pa sve ostalo...

Autor PITBULL™ 18 Sep 2011, 17:38