home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pol di Resta je proslavio njegovu do sada najbolju trku ove sezone. Vozač Fors Indije je osvojio šestu poziciju na stati Marina Bej posle odlične vožnje, što je do sada njegov najbolji rezultat u Formuli 1. Ovo je peti put ove sezone da Škot osvaja bodove za svoj tim.

“Moja prva trka na Marina Beju je bila prepuna zadovoljstva i lepih trenutaka”, rekao je di Resta koji je do sada uspeo da sakupi 20 poena u šampionatu u svojoj prvoj sezoni u F1.

“Mislim da nam sejfti kar nije mnogo pomogao jer sam ja još uvek imao dosta mesa na supermekim gumama na sredini trke, ali nije nam ništa posebno ni odmogao. Auto mi je danas sjajno išao i ovo je verovatno moja najbolja trka sezone, ali sve je to rezultat napornog rada iza scene. Došli smo ovde sa nadograđenim paketom koji nam je dodao performanse na trci, kao i duže trajanje guma, i videli smo dosta dobrih elemenata svega toga."

I timski kolega di Reste, Adrian Sutil je završio trku osvojivši bodove na osmoj poziciji, što je pomoglo Fors Indiji da se lepo plasira na šestu poziciju u plasmanu konstruktora.

“Već neko vreme se trudimo da oba automobila završe trku i zasluže bodove, i zato sam sada prilično srećan iako ovu trku smatram prilično normalnom”, izjavio je Sutil.

”Izgubio sam najviše pojavom sejfti kara jer je Rozberg dospeo ispred mene i ostao tamo do kraja trke. Poslednja deonica trke mi je bila malo teža jer sam morao da pazim da ne potrošim super meke gume koje sam nosio a imao sam još trideset krugova pred sobom. Iza mene je bio Perez, a onda i Masa koji se brzo približavao u poslednjem krugu ali sam srećom imao dovoljno snage da osvojim osmu poziciju što nam daje priliku da malo predahnemo na tabeli ispred Zaubera”

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 786Komentari