home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Smrt Marka Simončelija na trci u Maleziji duboko je potresla Kralja GP-a Valentina Rosija. Pojavile su se i glasine da će Rosi okončati karijeru, ali ljudi bliski italijanskom motociklisti to demantuju.

Moto GP ovih dana preživljava najteže trenutke. Prvo je na trci u Maleziji tragično nastradao Marko Simončeli, a zatim je kao bomba odjeknula vest da će kralj ovog takmičenja, Valentino Rosi okončati karijeru.

Rosi je, zajedno sa Kolinom Edvardsom učestvovao u incidentu kada je poginuo Simončeli, a tragedija je ostavila dubok trag na kralja GP-a, koji je navodno rekao svom timu da se povlači iz takmičenja.

Ipak, Rosijev menadžer Davide Brivio demantovao je ove navode i medijske spekulacije.

"Mnogi se pitaju da li će posle ove tragedije Valentino prekinuti sa trkama. To je apsolutno netačno i meni je žao što tako nešto uopšte moram da objašnjavam", napisao je Brivio na Tviteru.

Jedina zvanična izjava koju je Rosi dao posle pogibije Simončelija postavljena je na Tviteru. Rosi je tada napisao: "Sik (Simončeli) mi je bio kao mlađi brat. Tako jak na stazi i tako dobar i normalan u prvatnom životu. Nedostajaće mi puno".

Inače, stručnjaci za moto-trke upozoravaju da je pre samo 13 meseci na sličan način na koji je nastradao Simončeli, u San Marinu poginuo Šoja Tomizava. 

Preuzeto sa : Rts.rs


čitanja : 1943Komentari

Zna Rosi sta se dogodilo jer ga je upravo on "dokacio" po nezasticenoj glavi pri brzini od oko 150km/h. To tom momku lezi na savesti a kako ce to pregurati vreme ce pokazati.

Autor ChedomirADELAIDE 24 Okt 2011, 22:40

Nije ga Rosi ni dovatio. Zakačio je spalu kacigu i ništa drugo.
Motorckl je katapultirao Sica pod "njih" i oni ništa nisu mogli. Jednostavno prvo je otklizao levo, a onda ga je motor katapultirao pravo pod ovu dvojicu.
Sve govori snimak sa Bautistinog Suzukija, gde se vidi kao je otklizao van krivine.
Ako je ko kriv onda je to upravo Bautista, koji se sa njim ganjao i sve je bilo na granici incidenta, par puta pre nesreće. Zato je Sic bio revoltiran i išao je stvarno na limit, možda i nepotrebno.

Autor Energy saver 24 Okt 2011, 23:59

Naravno da Rossi nije kriv,kao ni Edvards. Jednostavno nisu mogli da izbegnu,NESREĆA !
Rossiju je krivo,kao što bi svakom bilo,nema šta da mu leži na savesti,to je glupost !
Pa nije ga on namerno udario,niti Edvards pa da tako nešto može da se kaže,svašta. Da su ikako mogli,izbegli bi ga,ali jednostavno,to je bilo nemoguće,nažalost.
Energy,ne možeš tako da gledaš,sve je to trka. I do sad su se 100 puta trkali,nadmetali,pa nije bilo ništa. Jednostavno nesreća. Svi su oni hrabri,Sič je bio posebno hrabar,ali tako se namestilo. Da ga nije niko udario,ne bi mu ništa bilo. Nesreća.

Autor PITBULL™ 25 Okt 2011, 04:56