home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dušan Borković, najuspešniji automobilista Srbije, održao je pres konferenciju na kartodromu Ada Huja na kojoj su predstavljeni rezultati ostvareni u FIA Hill Climb sezoni 2011. u kojoj je Borković osvojio vicešampionsko mesto u grupi N ovog takmičenja, a treće mesto u generalnom plasmanu.

Skup je svojim prisustvom uveličala i Ministаr omlаdine i sportа Srbije Snežаnа Sаmаrdžić Mаrković.

Kompaniju NIS kao sponzora Dušana Borkovića, kroz brend Nisotec, je predstavljala gđa. Mirjana Kolb, direktor marketinga ove robne marke.

 

Dušan Borković se osvrnuo na teškoće koje su pratile Nisotec Racing Team u protekloj sezoni i zahvalio se na podršci ministarstvu omladine i sporta, kompaniji Nisotec i kompaniji Inoto bez čije podrške ne bi bilo moguće ostvariti postignuti rezultat.

 

Borković je ovom prilikom naveo da je Nisotec Racing Team u procesu sklapanja finanijske konstrukcije za sledeću sezonu i pozvao potrencijalno zainteresovane sponzore na saradnju u budućnosti.

 

Ministаr omlаdine i sportа Srbije Snežаnа Sаmаrdžić Mаrković je čestitala Borkoviću na postignutim rezultatima i pozdravila njegove napore da Srbiju predstavlja u najboljem svetlu u ovom Evropskom takmičenju. Ministarka je istakla da je pomoć koja je upućena Dušanu Borkoviću potekla iz strategije Ministarstva omladine i sporta koja predviđa da se na vreme ulaže u mlade talente. Prioriteti ove strategije su deca i omladina, vrhunski sport i infrastruktura. Tom prilikom, ministarka je navela da će Ministarstvo omladine i sporta nastaviti da pomaže vanserijski talentovanom Borkoviću u skladu sa svojim mogućnostima i uputila otvoreni poziv svim zainteresovanim preduzećima da pomognu u ostvarenju najvišeg cilja – osvajanju šampionske titule FIA Hill Climb takmičenja u narednoj sezoni i eventualnog plasmana u WRC (Svetski Reli Šampionat).

 

Ministarka je posebno istakla da mladi Borković predstavlja izuzetan primer na koji mladi Srbije treba da se ugledaju po sportskom duhu, upornosti i zdravom načinu života.

 

Gđa. Mirjana Kolb je čestitala Dušanu Borkoviću na ostvarenom rezultatu i obećala nastavak podrške kompanije NIS i robne marke Nisotec uz objašnjenje da je do saradnje došlo, nažalost, tek pri kraju upravo završene sezone, ali da je Nisotec spreman da podrži Borkovića u sezoni 2012 od samog početka. Gđa. Kolb je takođe pozvala i druge kompanije da pomognu ovom timu u narednoj sezoni, budući da je takmičenje u ovom šampionatu finansijski veoma zahtevno.

 

Nakon završetka konferencije, Dušan Borković je u svom takmičarskom automobilu klase N Mitsubishi Lancer Evolution IX, provezao ministarku omladine i sporta Snežanu Samardžić Marković po stazi kartodroma Ada Huja, a potom i predstavnike medija.

 

Među suvozačima su se osim novinara Sport Networka, Auto Bilda, Blica, Kurira, TV B92, TV Pink, TV Pančevo i drugih, našle i kolege Vojislav Lekić šampion klase super production, Jovana Jovanović koja uskoro otpočinje takmičenje u reliju kod nas, kao i mladi i perspektivni Nikola Miljković koji se takmiči u klasi „mali N” a koga već zovu naslednikom Borkovića.

PR Team Dušana Borkovićačitanja : 1454Komentari

Najiskrenije čestitke Dušanu Borkoviću na vrlo zapaženom uspehu izvan naših granica. Najiskrenije se nadam da će uspeti adekvatno da se pripremi za narednu sezonu i uspeti u ostvarivanju svojih ciljeva.
Saša Đukić, Eurosport Srbija

Autor Aleksandar 26 Okt 2011, 10:09