home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Leb pravi svoj tim

30 Okt 2011 - 18:09 Sport Link

Ali ne u WRCu  

Sedmostruki šampion sveta u reliju Sebastijan Leb odlučio je da napravi sopstveni autosportski tim koji planira za narednu godinu i to u Francuskoj Le Man seriji i Porše kupu, a mnogi to vide kao njegovu post reli zanimaciju.

Legenda reli takmičenja je već nagoveštavao da bi voleo da vozi kružne trke kada bude završio sa relijem pa se već dva puta i oprobao na 24 časa Le Mana i nekim manjim trkama. Ipak sedmostruki šampion se nedavno obavezao na još dve sezone u WRC takmičenju sa CItroenom.

Sebastijan Leb Rejsing će biti napravljen u saradnji sa njegovim velikim prijateljem Dominikom Hajncom i pojaviće se u sa dva automobila u Francuskom Porše Matmut Karera kupu i sa jednim automobilom u trci prototipova.

Francuz kaže da će se svom novom timu potpuno posvetiti kada završi karijeru u WRC takmičenju:

"Imam neka iskustva na stazama, u raznim disciplinama i meni se to jako svidelo, kao i atmosfera koja ih okružuje." rekao je Leb. "Vožnja relija predstavlja veliki deo mog života i ja u tome još uvek uživam, i zbog toga sam potpisao na još dve godine. Ipak, u narednim godinama kada budem imao više slobodnog vremena želeo bih da otkrivam nove univerzume..." reče Leb i ode da se spremi za još jednu titulu ako pobedi na reliju Velsa koji je poslednji u sezoni.

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 825Komentari

Kralj. :)

Autor PITBULL™ 30 Okt 2011, 23:47