home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Miko Hirvonen se nada

1 Nov 2011 - 08:23 Sport Link

Da može do titule

Miko Hirvonen, vozač Ford WRC tima kaže da mu je potreban „perfektan“ reli u Velsu kako bi sprečio Sebastijana Leba da osvoji osmu uzastopnu titulu šampiona i veruje da je on sposoban za to. Trenutno, Hirvonen je osam poena iza Leba pred reli Velike Britanije koji se održava od 10-13 novembra.

Hirvonen je napravio proboj u šampionatu u Australiji kada je Leb odustao zbog kršenja automobila a potom i kvara na motoru, ali se Francuz vratio pobedom u Španiji na poslednjem reliju. Hirvonen zna da mu je potrebna pobeda na reliju i bodovi sa „pauer stejdža“ kako bi imao dobre šanse za osvajanje titule.

„Biće jako teško.“ rekao je Hirvonen. „Sve mora da bude perfektno u Velsu. Jedina stvar koju mogu da uradim je da pobedim na reliju i da osvojim bodove na pauer stejdžu. To je najbolji način da dođem do titule.“

Hirvonen je imao problema sa rezultatima u poslednjim relijima tako da je morao da zamoli Jari Mati Latvalu da mu ustupi poziciju kako bi ostao u trci za titulu, ali Hirvonen veruje da će biti dovoljno brz na poslednjem reliju da se bori za titulu. Pre dve godine, Leb je uspeo da pobedi Hirvonena u bliskoj borbi za titulu u Velsu, tek pošto se Hirvonenu olabavila hauba i počela da mu pravi problem.

„U prethodnim sezonama sam uvek bio dobar na reliju Velsa, tako da verujem da ću i ove godine biti brz. Biće to dobra borba, samo moram da budem siguran da će osigurači haube biti na svom mestu i da mi se neće ponoviti problem od pre par godina.“

Iako Leb sebi može da dozvoli da završi iza Hirvonena i ipak uzme titulu, problem može da se javi na pauer stejdžu a Leb ne želi da rizikuje.

„Ako on pobedi, moram da budem drugi sa poenima sa pauer stejdža“ rekao je Leb. „Svakako ću se boriti ali nemam nameru da budem iza njega. Situacija je otvorena i neće biti lako. Biće to teška borba u Velikoj Britaniji. Znamo da će biti tewško i videćemo šta će se desiti. Biće interesantno u svakom slučaju“.

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 799Komentari