home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Napokon je progovorio! Robert Kubica u jednom od vrlo retkih intervjua, koje je dao od kada se pre skoro dve godine zbog povreda udaljio iz Formule 1, otkriva da i dalje ima za cilj da se vrati u "najbrži cirkus".

Poljak je ovog vikenda učestvovao na reliju Ronde Gomitolo di Lana u Italiji za upravljačem Subaru Impreze WRC. Kako je sam naglasio, cilj nisu bili rezultati ni vrhunska vremena na brzincima, već dobijanje novih informacija o stanju njegove povređene ruke.

"Ovo je samo deo moje rehabilitacije, možemo reći da smo ušli u aktivniju fazu. Naravno, nastup na ovom reliju emotivno je iskustvo za mene, nakon teških više od 20 meseci. Želim da ispitam u kakvom je stanju moja ruka, a to mogu samo u uslovima prave vožnje. Više od 20 godina bavim se trkama i određene informacije od tela mogu dobiti samo kada vozim."

"Rezultati nisu bitni, samo informacije i osećaj zabave za upravljačem. Naravno, moj konačni cilj je Formula 1, ali ponekad u životu treba biti zadovoljan malim koracima - manjim nego što bi želeo. Srećan sam što sam ovde i što imam priliku da učestvujem u reliju – za sada je to velik korak napred."

"Učiniću sve što je u mojoj moći da budem spreman za aktivnu sezonu sledeće godine. U narednim mesecima doneću odluku čime ću se tačno baviti - obavio sam niz testiranja na stazama u brzim automobilima, ali konačnu odluku još nisam doneo. Sledeća sezona biće korak prema budućnosti i nadam se da će ta budućnost biti Formula 1, ali za sada još ne mogu ništa reći. Možda u 2014., ko zna", rekao je Kubica u razgovoru sa italijanskim novinarima.

I dok se o budućnosti poljskog vozača za sada ne zna previše, izvesno je da će uskoro učestvovati na još jednom reliju, San Martino di Castrozza narednog vikenda.

Izvor: Autosport.hrčitanja : 655Komentari