home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Višestruki šampion Srbije dušan Borković, i zvanični šampion Evrope na brdskim auto stazama, danas je bio izuzetno respoložen i veoma uspešan u obe trke Evropskog kupa turističkih vozila, koje su održane na brzoj i teškoj stazi Pergusa, na Siciliji.

Naš as je u prvoj trci bio drugi a u drugoj treći, sakupio je nove bodove, a ono što je najvažnije je činjenica da je odlično vozio na potpuno nepoznatoj stazi, i u svojoj debitantskoj sezoni još jednom potvrdio visoku trkačku klasu.

Dušan Borković se posle dve trke u Pergusi našao na trećem mestu podijuma, a u generalnom plasmanu šampionata ETCC u svojoj klasi, sa 35 bodova sada takodje zauzima treće mesto, dok su ispred njega Fulin sa 66 bodova i mladi Homola sa 58.

Pavle Komnenović, automobilista koji ima ogromno iskustvo na najvećim medjunarodnim stazama: „Duca je bio izvanredan, vidi se da sve više napreduje i da inteligentno ulazi u ovako teške trke gde nije nimalo lako sačuvati auto i biti u vrhu. Ovaj „ševrolet kruz“ je pravi pogodak, Englezi su svetski majstori za automobilizam. Ducina vožnja je bila u stilu iskusnog majstora volana, a ne u maniru debitanta koji se i pored dugogodišnjeg staža prvi put upušta i izazove na tako teškoj, brzoj, neravnoj i opasnoj stazi kakva je ova na Siciliji, u Pergusi. Zaista sjajno, čestitam mu“.

Našeg šampiona sada očekuje odmor, a onda pripremanje za još jednu veliku trku, na izvanrednoj stazi u Brnu, gde su se predstavili mnogi naši asovi, i gde Ducina tehnika vožnje može biti maksimalno izražena. U svakom slučaju iza nas je jedan fenomenalan vikend, sigurno najuspešniji kada je reč o medjunarodnim takmičenjima Dušana Duce Borkovića.

Djordje Djenić - Mojsvetbrzine.rsčitanja : 1652Komentari

Nepoznata staza + Nepoznat auto i covek osvoji ovako visoke pozicije! Duca je definitivno vrhunski AS!

Autor Nedjo 15 Jul 2013, 09:46

Evo da prozovem Brembo Motorsports. Nesto su zavezali jezik . Duco svaka cast. U Brnu samo pametno.

Autor redjoe 16 Jul 2013, 00:46

https://autoblog.rs/blog/auto/sport/2013/07/08/borkovic-i-nis-petrol-racing-team-sa-chevroletom-ka-novim-pobedama

Autor redjoe 16 Jul 2013, 00:47