home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Posle nedavno održanog relija u Meksiku, Hyundai Shell World Rally Team sprema se za četvrtu trku, Rally de Portugal. S obzirom da se takmičenje iz  Srednje Amerike vraća u Evropu, Hyundai Motorsport će po prvi put na WRC trkama učestvovati sa tri vozila i20 WRC.

Thierry Neuville i suvozač Nicolas Gilsoul, koji su obezbedili mesto na pobjedničkom postolju u Meksiku, vodiće ekipu u vozilu i20WRC#7, dok se finski tandem Juho Hänninen i Tomi Tuominen vraćaju za upravljač i20WRC#8 prvi put nakon relija u Švedskoj. Oba tima imaju pravo na bodove za kvalifikaciju Hyundai Motorsporta.

Timu se pridružuju i Španac Dani Sordo i njegov suvozač Marc Martin, nedavno predstavljeni kao Hyundai Motorsport N tim, vozeći i20WRC#20. Tim će sa Sordom učestvovao je i na Fafe Rally Sprint, spektakularnom događaju koji prethodi reliju, koji se održao u Fafe_Lameritinha u blizini Porta.

Rally de Portugal smatra se prvim tradicionalnim takmičenjem sezone na neasfaltiranim površinama, sa deonicama staze koja kombinuje brze i široke puteve s više krivina i užim delovima, kao i različitim prijanjanjem za podlogu. Ovakvi uslovi zahtevaju preciznu pripremu za učestvovanje na takmičenju u najboljem mogućem izdanju.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 926Komentari