home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U prvoj trci, od dve koliko se danas vozi u Gruziji u okviru premijernog trkačkog vikenda TCR internacionalne serije, slavio je domaći vozač David Kadžaja koji je ujedno klupski kolega našeg Dušana Borkovića. Dugajlija iz Pančeva prvu trku završio je na devetom mestu.

U vrlo uzbudljivoj trci o kiši, miljenik domaće publike pokazao je da AlfaRromeo Đulijeta i pore turbo rupe može da bude ravnopravna po vlažnoj stazi sa konkurencijom iz Španije, Nemačke i Japana kada su u pitanju proizvođači automobila.

Sledeća trke sledi u 13.35 časova uz direktni prenos na RTS.

Izvor: Plumrace.com

Kadžaja slavio pred domaćom publikom, na podijumu Fica i Komini

Davit Kadžaja pobednik je prve trke u sezoni 2017. koja je vožena u glavnom gradu Gruzije.

Kadžaja je startovao sa pol-pozicije i do kraja je držao vođstvo. U nekoliko navrata ga je ugrožavao Ferenc Fica, ali je Gruzin odoleo tim napadima.

Fica je na polovini trke osvojio drugu poziciju od Atile Tašija, koji je sa odlične druge startne pozicije na kraju završio četvrti.

Posle kontakta sa bivšim timskim kolegom Žan-Karl Verneom, Stefano Komini je prvu trku u novom timu i sa novima automobilom završio na trećem mestu. Tri kruga pre kraja se činilo da branilac titule to može i da osvoji, jer su se Kadžaja i Fica borili za prvo mesto i pravili mnogo grešaka.

Četvrti je kroz cilj prošao prilično uspavani i nemotivisani Roberto Kolčago, koji se samo zahvaljujući Tašijevim greškama našao na toj poziciji. Kroz sam cilj su dvojica timskih kolega prošli u formaciji.

Verne se posle incidenta sa Kominijem na startu smirio i prilično odmereno odvezao 15 krugova na stazi Rustavi. Iza njega se našao Pepe Oriola, najbolje plasirani vozač Kraft-Bambua.

Osvajač pol-pozicije za trku 2 Đakomo Altoe napredovao je do osme pozicije tako što su druga dva vozača Kraft-Bambua potonula u plasmanu. To je iskoristio i srpski automobilista Dušan Borković, pa je sa 13. startne pozicije stigao do prvih bodova.

Poslednji raspoloživi poen uzeo je Đani Morbideli, a ispod crte su ostali Homola, Kortal, Neš, Ende i Abhazava (poslednji sa zaostatkom od 13 sekundi).

Igo Valente je jedini vozač koji nije prošao kroz cilj na prvoj ovozenskoj trci, jer je posle nekoliko incidentaka oštetio automobil.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 672Komentari

Duca 5-ti na drugoj trci.Obe trke je vozio odlicno.

Autor Renault Terminator 02 Apr 2017, 14:08