home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vozač Vilijamsa Felipe Masa oštro je reagovao na jedan komentar koji je Maks Ferstapen izneo tokom Velike nagrade Bahreina prošlog vikenda.

Mladi Holanđanin je bio ljut na Masu posle kvalifikacija, pošto je smatrao da mu je Brazilac uništio pripremu pred brzi krug u poslednjem delu, time što je u poslednjoj krivini prošao sa njegove unutrašnje strane. Nešto kasnije, na pitanje da li planira da razgovara sa vozačem Vilijamsa o tom incidentu, Ferstapen je uz osmeh rekao: "Pa, on je Brazilac, tako da nemamo šta da diskutujemo".

Ferstapen se zbog toga našao na udaru javnosti u Brazilu, a Masa je pošto je saznao za komentar vozača Red Bula odlučio da porazgovara sa njim pre starta na stazi "Sakir".

"Rekao sam mu: 'Pazi šta pričaš, pošto te čeka Velika nagrada Brazila krajem godine i trebalo bi da voziš tamo. Zato pazi šta pričaš'. Bez sumnje, nije ni trebalo da pominje Brazilce ako generalno ne zna o čemu priča", rekao je Brazilac.

Masa je takođe istakao da je zbunjen zbog Ferstapenovih kritika na njegovu vožnju, pošto oseća da nije uradio ništa pogrešno tokom kvalifikacija.

"Nije znao o čemu priča, pošto nisam uradio ništa što bi njemu moglo da zasmeta. Možda je želeo da nađe razlog zašto ga je pobedio timski kolega i bio mu je potreban neko koga bi okrivio. Rekao sam mu: 'Ista stvar se desila između Nika Hilkenberga i mene, da li si video da se iko žalio?'. Pre nego što započnete krug, morate da budete u najboljoj mogućoj poziciji. Ako to ne možete, to je vaša krivica", naglasio je Masa.

Ferstapen se izvinio zbog svojih komentara preko svog profila na društvenoj mreži Fejsbuk, istakavši da mu to nije bila namera.

"Nisam želeo da uvredim Brazilce koje izuzetno poštujem i koji su uvek veoma dobri prema meni kada posećujem njihovu zemlju. Jedan od najlepših trenutaka moje karijere je prošlogodišnja Velika nagrada Brazila, koja je bila dodatno posebna jer sam to učinio u zemlji koja nam je pružila legende kakve su Sena, Fitipaldi i Pike. Želeo bih da se izvinim svim Brazilcima koji su se osetili uvređeno i kažem da se radujem trkanju u vašoj zemlji", istakao je Fertapen.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Rusije u Sočiju 30. aprila.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 484Komentari