home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

WTCC: Mađarska

14 Maj 2017 - 15:37 Sport Link

Monteiro lako do pobede ispred Čiltona i Đirolamija

Lider Svetskog  turing prvenstva šampionata Tijago Monteiro zabeležio je i drugu ovosezonsku pobedu, osvojivši uvodnu trku na Hungaroringu.

Portugalac je vođstvo preuzeo na startu, kada je obišao “zakopanog” Džona Filipija, i zatim ostao na čelu kolone sve do karirane zastave. Novih 25 poena ogromno će koristiti Tijagovoj šampionskoj kampanji.

Prvi Tijagov pratilac bio je Tom Čilton. I on je iskoristio Filipijevu startnu katastrofu, izbio je na drugo mesto i do cilja pratio “hondu” #18, ne našavši se nijednom u prilici da pokuša napad. Konačni razmak između prvo i drugoplasiranog iznosio je tri četvrtine sekunde.

Do trećeg mesta pobedničkog postolja dospeo je Rob Haf. Englez je pružio jednu od svojih briljantnih partija, iskoristio je nevolje konkurenata, a Gerijerija i Đirolamija savladao je u direktnim duelima u četvrtom i u pretposlednjem krugu. Dvoboj Đirolami – Haf obeležio je celu drugu polovinu uvodne trke mađarske WTCC runde.

Četvrto i peto mesto zauzele su timske kolege iz Polstar Cijan rejsinga, Đirolami i Niki Katsburg.

Gerijeri se u završnici održao ispred pretećeg Benanija, a bodove su upisali i Jan Erlaher, Tom Koronel i Orelijen Panis, koji je izgubio direktne dvoboje sa zemljakom u “ladi” i Holanđaninom u “ševiju”.

Jedan od tragičara prvog sprinta bio je Filipi, koji je krenuo s pol-pozicije, ali je ostao zaglavljen na startu. Ipak, još gore su prošli Bjerk i Mihelis, u prvih nekoliko krivina akteri bitke za treće mesto.

Mađarski trkač je odmah krenuo agresivno na Šveđanina, ali su višestruki kontakti u grupi bili pogubni po obojicu. Oba vozača skrenula su u boks, Norbi s probušenom prednjom levom gumom. Posle zamene točka, vratio se na pistu, ali je tamo ostao samo još jedan krug i vratio se u garažu, ubeleživši nulu na domaćoj pisti.

Ista sudbina zadesila je i Bjerka: njega je odustajanje na Hungaroringu bacilo na velikih 40 bodova zaostatka za Monteirom.

Izvor: Serbiaring.com

Benani slavio u glavnoj trci, Monteiro petim mestom uvećao vođstvo

Vozač Sebastijan Leb rejsinga Mehdi Benani pobednik je glavne trke u Mađarskoj.

On je bolje startovao od osvajača pol-pozicije Roba Hafa, kog su u prve dve krivine pretekli i Katsburg i Đirolami.

Britanac se u tim trenucima unervozio, pa je pogurao Katsburga, koji je lančano udario u Đirolamija i izbacio ga iz trke. Šampion iz 2012. je za taj incident dobio kaznu da prođe kroz boks i to mu je upropastilo nadanja da može da dođe do prve pobede ove sezone.

“Volvo” koji je ostao ukopan pored staze bio je razlog izlaska sigurnosnog vozila, a posle restarta, a pre odsluženja kazne, Haf je na momenat preuzeo vođstvo od Benanija.

Tada je trka ušla u mirnu fazu, a jedino je uzbuđenja bilo oko 10. mesta, dok je Haf nadoknađivao pozicije, a Filipi i Glison se borili sa Mičigamijem za 11. mesto.

Haf je na kraju i uzeo taj poslednji bod, uz najbrži krug trke.

Podijum su kompletirali Katsburg i Čilton, a ispod crte je ostao ljubimac domaće publike Norbert Mihelis.

Dobar vikend za Monteira nastavio se petim mestom, a kako je prvom pratiocu Bjerku prva trka propala, Portugalac je poboljšao vođstvo, ali sad ispred Katsburga i Čiltona.

Loš start Gerijerija spustio ga je na šestu poziciju odmah na prvoj krivini, ali se Argentinac održao tu i trku završio ispred Bjerka, Erlahera i Koronela.

Osim Đirolamija, glavnu trku na Hungaroringu nije završio ni Danijel Nađ.

Pred odlazak u Nemačku, Monteiro vodi u generalnom plasmanu sa 123 poena, ispred Katsburga, koji je sada najbolje plasirani vozač Polstar Cijan rejsinga sa 85 boda. Slede Čilton sa 81, Bjerk sa 77 i Benani sa 73 poena.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 299Komentari