home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mali N i Hibrid obeležili četvrtu trku šampionata Srbije na kružnim stazama

Četvrtu rundu šampionata Srbije na kružnim stazama koja je održana na novobeogradskoj strani Ušća obeležili su promenljivi vremenski uslovi koji su dodatno doprineli kada je u pitanju, uzbuđenje i neizvesnost u klasama mali N i Hibrid. U najjačoj klasi sasvim zasluženo slavio je Darko Božilović, koji se najbolje snašao po kiši, ali i zahvaljujući činjenici da mu je trkačka sprava perfektno funkcionisala.

U diviziji gde je u klasi IX trijumfovao pomenuti Božilović, najbrži u klasi VIII bio je mladi as Aleksa Radojković, ispred Aleksandra Marinkovića i Stefana Nešića. Tokom formacijskog kruga prolećni pljusak uslovio je organizovani ulazak u boks, kako bi takmičari monitirali pneumatike za kišu. Silovito od starta diviziju je poveo Nemanja Milovanović, da bi ne zadugo Darko Božilović izbio na prvo mesto, jer je Milovanović na kočenju produžio pravo i oštetio automobil. Posle 22 kruga Božilović je bio jedini u klasi koji je doša do cilja ujedno i na pobedničkom postolju prilikom dodele pehara.

Divizija klasa III, IV, V i VI takođe je vozila po kiši, što je rezultiralo dodatnim uzbuđenjima u svakoj od pomenutih klasa. U klasi III najbrži je bio Vuk Radenković, u četvrorci Nenad Savić, u petici Sava Jančić i u šestici Mario Zahirović.

Uoči starta divizije u kojoj se vozi Hibrid, kiša je prestala, kao da je nebo znalo da će i bez iste biti i previše uzbuđenja. I bilo ga je za sve pare. Od starta silovito, bez kalulacija, dok su pnumatici izbacivali oblake vode, odvijali su se dueli za svaku poziciju. Već posle nekoliko krugova Jovan Lazarević zaseo je na čelo kolone i vrlo uspešno je branio poziciju, čak i po izlasku sigurnosnog vozila sa staze. Do poslednjeg kruga i poslednje krivine, i onda ga je za 5 hiljaditih delova sekunde pobedio Dušan Nastasijević. Fer, čisto i korektno tokom trke, još više prilikom dodele pehara pokazali su da su dostojni velikih trka i mlađani Lazarević pozatiji kao Bekinac i nešto stariji ali iskusniji Nastasijević koga zovu Duks.

Mali N je dobio prosušenu stazu, ali je publici pružu pregršt adrenalina, škripe gume, izletanja sa sve udaranjem i propratnim detaljima. Definitivno su bili najuzbudljivija divizija dana. Smenjivali su se u vođstvu, tako reči iz krug u krug, da bi na kraju slavi Igor Franičević.

Finale je pripalo fićama i bez i malo preterivanja bilo je krajnje uzbudljivo.

Izvor i više slika na sajtu Plumrace.comčitanja : 267Komentari