home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Sport klub, španski automobilista Karlos Sains junior potpisao je ugovor sa Renoom, čime je pokrenuo niz promena koje će doprineti tome da francuska kompanija bude dobavljač motora Meklarenu, piše „Autosport“.

Već duže vreme je jasno da britanski tim želi da prekine saradnju sa Hondom, koja nije voljna da napusti Formulu 1, a Sainsovim prelaskom sve će to biti osigurano.

Prema pojedinim izvorima, ugovor sa Sainsom je deo dogovora sa ekipom Toro Roso, da bi ranije završila saradnju sa Renoom. Pošto je španski vozač pristao na transfer, ništa ne sprečava italijanski tim da pređe na Hondine motore, čime bi Meklaren mogao da započne partnerstvo sa Renoom.

Tokom prošlonedeljne Velike nagrade Italije, dok su u Meklarenu pokušavali da razreše situaciju sa Hondom, pojavile su se informacije da je Sains postao važan deo jednačine.

Reno je tokom vikenda u Monci nagovestio da želi podsticaj da bi prekinuo saradnju sa Toro Rosom, a potom potpisao ugovor sa Meklarenom. Na kraju se ispostavilo da je taj podsticaj Sains, koji bi sa Nikom Hilkenbergom trebalo da kompletira izuzetno jaku postavu koja bi trebalo da omogući napredak Renou.

Iako je Sains potpisao ugovor koji će početi da važi od naredne sezone, pojedini izvori nagoveštavaju da bi mladi Španac mogao da vozi za Reno već na Velikoj nagradi Malezije ukoliko tim ranije uruči otkaz Džolionu Palmeru. Ukoliko se upravo to desi pred Sepang, gde se trka vozi 1. oktobra, Pjer Gasli bi trebalo da se pridruži Danilu Kvjatu u ekipi Toro Roso.

Za sada nije doneta odluka o zameni za Sainsa u italijanskom timu za sledeću godinu, ali jedan od konkurenata za mesto mogao bi da bude član juniorskog programa Honde Nobuharu Macušita. Japanac je trenutno razvojni vozač Meklarena, ali nema dovoljno bodova za superlicencu.

Čim Toro Roso potpiše ugovor sa Hondom, trebalo bi da usledi i ozvaničenje saradnje između Meklarena i Renoa, ali će to tada biti formalnost. Očekuje se da će zvanične potvrde uslediti pred Veliku nagradu Singapura, koja se vozi sledećeg vikenda.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 384Komentari

Mislim da se Renault zajebo sa Saincem.
A sto se tice saradnje Meklaren Renault...ok,ako ta kombinacija moze da funkcionise neka traje onda ako ne ide razidjite se i to je to.Dok se ne proba ne moze se nista znati.

Autor Renault Terminator 10 Sep 2017, 01:09