home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tokom trkačkog vikenda za Veliku nagradu San Marina i Riminija postavljen je novi rekord u Svetskom prvenstvu u motociklizmu, pošto je u sve tri klase zabeleženo ukupno 140 padova.

Zbog velikih promena u vremenskim uslovima tokom tri dana i jake kiše u nedelju, do više od polovine padova je došlo upravo tog dana – 80. Tokom zagrevanja je 26 vozača završilo pored staze, a tokom trka 54.

Više od polovine vozača zabeležilo je padove u kategorijama Moto2 i Moto3, a iako kraljevska klasa nije jednako brojna, samo 15 motociklista je trku završilo u istom krugu.

Na samo dve runde ove sezone bilo je više udesa u nedelju nego na stazi „Marko Simončeli“ - 94 u Le Manu i 91 u Asenu. Međutim, tokom tih vikenda broj padova nije prešao 140.

Trkački vikend u Mizanu je za deset padova nadmašio prethodni rekord, koji je bio na snazi od 2010. godine i Velike nagrade Portugala u Eštorilu.

Najveći broj padova tokom ovogodišnjeg šampionata zabeležili su vozači koji se nalaze na različitim delovima poretka – Mark Markes i Sem Lous. Motociklista Aprilije je imao 23 udesa, tri više od Markesa, koji je tako nadmašio svoju prethodnu najlošiju sezonu po tom pitanju. Markes je do sada tokom jedne godine najviše imao 17 padova, a do kraja sezone je ostalo još pet trka. Uprkos tome, mladi Španac je ove sezone samo imao dva pada tokom trke – u Argentini i Le Manu.

Ovogodišnji šampionat nastavlja se Velikom nagradom Aragona 24. septembra.

Izvor: Sportklub.rs

Doviciozo: Razmišljao sam o trci za titulu

Andrea Doviciozo rekao je da je tokom trke u Mizanu sve vreme razmišljao o trci za šampionsku titulu.

"Razmišljao sam više o tome da je ovo važna trka za generalni plasman. Mislio sam u stilu da je bolje da uzmem 16 bodova nego nula. Mogao sam više da nagazim gas, ali bi bilo verovatno nula u tom slučaju", rekao je Doviciozo.

On i Markes su sada izjednačeni u generalnom plasmanu.

"Znao sam da će biti teška trka već od trećeg kruga. To je samo potvrđeno kada je Horhe pao. Danilo i Mark su bili brži i bio sam svestan da ne mogu ništa sa njima. Na kraju, mislim da mogu da budem zadovoljan", zaključio je Dovi.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 214Komentari

Dovi pametno, do titule.

Autor P1 12 Sep 2017, 23:56