home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

25 Sep 2017 - 17:09 Sport Link

Od 2018. Red Bul je Aston Martin Red Bul

Od sledeće godine, Astron Martin biće partner Red Bul rejsinga.

Tehničko partnerstvo podrazumeva i to da će u centru Red Bul rejsinga krajem godine biti otvoren Centar za "napredna dostignuća" što će omogućiti novim partnerima bolju saradnju na razvoju automobila za narednu sezonu. Očekuje se da u Centru bude zaposleno 110 ljudi, što će uključivati i predstavnike Aston Martina koji se bave dizajnom i tehničkim razvojem bolida.

Predsednik i izvršni direktor Aston Martina, Endi Palmer najavio je da bi njegova kompanija mogla da se uključi i u proizvodnju F1 motora ukoliko se početna saradnja pokaže kao dobra.

"Sponzorsko ime je samo logičan nastavak saradnje sa Red Bul rejsingom. Uživamo u 'plodovima' koje nam donosi brend koji je poznat na planeternom nivou. Zanima nas i saradnja na razvoju agregata, ali svakako nećemo ulaziti u neku 'rat' proizvođača motora. Svakako, ako uslovi budu odgovarajući, zainteresovani smo i za saradnju na tom planu". rekao je Palmer.

"Naše partnerstvo u inovacijama sa Aston Martinom je bilo pionirski poduhvat od prvog dana. Ta saradnja je produžena, a sada smo je ojačali i na novom planu i u 2018. ćemo se takmičiti kao Aston Martin Red Bul rejsing. Uz to, sa nama će raditi više od 100 ljudi iz Aston Martina i to će nam svakako pomoći da napredujemo", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Saradnja Red Bula i Aston Martina počela je 2016. i na svet je donela prelepi Aston Martin Valkiri koji će "premijeru" imati 2018. pre nego što bude ponuđen zainteresovanim kupcima naredne godine.

Izvor: Sportklub.rs

Hamilton: Uživam više nego ikad vozeći F1

Luis Hamilton kaže da uživa više nego ikad vozeći Formulu 1 i da mu je veoma važno što ima dostojnog rivala u Sebastijanu Fetelu.

"Kada ste u F1, onda ste na vrhu sveta, posle toga, teško da ćete naći nešto što će vas isto tako ispunjavati, zato se trudim da uživam više nego ikad. U jednom trenutku, razmišljao sam o odlasku u penziju, ali sada ne razmišljam o tome uopšte, uživam u borbi sa Fetelom".

Sazrevajući kao ličnost, Hamilton je naučio i da balansira u stvarima vezanima za F1 i van "najbržeg karavana na svetu".

"Već pet, šest godina, pokušavam da odvojim vreme za stvari koje volim van staze. Mislim da je i to jedan od razloga zato što uživam više nego ikad. Tek kada ste ispunjeni van staze, na njoj možete da pokažete sve što znate", zaključio je Hamilton.

Izvor: Sportklub.rs

Meklaren: Sa Renoom ćemo se boriti za podijum

Erik Bulije smatra da bi sa Renoovim motorima Meklaren mogao da se bori za podijume naredne sezone.

Meklaren je u Singapuru potvrdio da se o "svom trošku" odriče Hondinih motora i prelazi na Reno. Honda će probati da se "iskupi" u saradnji sa Toro Rosom.

"Rano je za obećanja i predviđanja. Ali, sigurno da želimo da budemo konkurentni i da se borimo za podijume. Biće dosta promena pravila sledeće sezone, kao što je uvođenje "oreola", tako da će svi morati mnogo da rade na bolidima", rekao je Bulije.

Meklarenov poslednji podijum je bio na prvoj trci sezone u Australiji 2014. Meklaren je trenutno deveti od deset timova u šampionatu konstruktora sa mizernih 17 osvojenih bodova.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 321Komentari

Sta je to "oreol"?

Autor zoran 25 Sep 2017, 19:37