home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
renault formule 1

Renault e.dams je najtrofeniji tim u kratkoj istoriji FIA-nog Formula E šampionata. Sa tri timske, jednom vozačkom titulom i 15 pobeda Renault e.dams je najuspešnija ekipa i svojevrsni zaštitini znak motorsport serije električnih bolida pokrenute 2014. godine.

Predvođen četvorostrukim svetskim prvakom Aleom Prostom i osnivačem DAMS tima Žan-Pol Driotom, ekipa uživa podršku stručnog i snažnog Renault Sport odeljenja. Formula E tim Renault e.dams čini deo uspešne motorsport operacije sa podrškom Renaulta, obuhvatajući discipline od Formule 1 do trka izdržljivosti, a nastao je kao kruna Renaultovog 40-godišnjeg učešća u F1.

renault formule 1

Kao svetski lider u električnoj mobilnosti sa svojom divizijom električara Renault je prihvatio potencijal inovativne serije i iskoristio priliku da pokaže svoju stručnost na međunarodnoj platformi. Korišćenjem motorsport baze u Viry-Châtillonu, Renault je razvio jednu od najmoćnijih i tehnički najnaprednijih pogonskih jedinica u šampionatu s kojom ubire sve same uspehe.

Sa iskusnim vozačkim duom Sebastien Buemi i Nicolas Prost, Renault i ove sezone koja je proteklog vikenda startala trkom u Hong Kongu ima novi izazov, ali i iste ambicije kao prethodne tri godine – postati ponovo Svetski šampion na oba fronta. Naime, ovo je Renaultu četvrta i ujedno poslednja sezona u FIA Formula E šampionatu, a od sledeće godine strateški će ga naslediti partner iz Alijanse - Nissan.

Izvor: PR Renault / Klix.bačitanja : 238Komentari